Αγαπημένε μου μαέστρο σε ευχαριστώ για όλα

Αγαπημένε μου μαέστρο σε ευχαριστώ για όλα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Θάνο Μικρούτσικο...

29 Δεκεμβρίου 2019

(ανανεώνεται διαρκώς)

Mε μια ανάρτηση που «ανέβασε» στο λογαριασμό της στο Facebook η Ιταλίδα ντίβα του τραγουδιού, Milva, αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της Θάνο Μικρούτσικο.

«Χθες ο Θάνος Μικρούτσικος μας άφησε. Ο σπουδαίος Έλληνας μαέστρος μου, ένας εξαιρετικός μουσικός με τον οποίο, πέρα από την παραγωγή ενός από τους πιο όμορφους δίσκους μου, έκανα πολλές αξέχαστες συναυλίες. Θάνο, είσαι ένας μεγάλος πλούτος στη ζωή μου και πάντα θα παραμείνεις στην καρδιά μου», έγραψε η Milva.

 

 

Ο Θάνος - Μικρούτσικος στο επίθετο- τεράστιος όμως στην μουσική ιστορία της Ελλάδας!"Το μαχαίρι του", τραγούδι ορόσημο στις σκηνοθετημένες μου παραστάσεις, μας έφερε πολύ κοντά. Αυτός ο πολυτάλαντος συνθέτης , ο απόλυτα συνδεδεμένος με την ποίηση του Νίκου Καββαδία, άνοιξε τα φτερά του για μακρινούς ορίζοντες, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη τραγουδιών. Τα τραγούδια του γεμάτα αλήθεια, δύναμη και έμπνευση ζυμωμένα με γλύκα, πίκρα και ομορφιά θα μείνουν για πάντα…
Καλό ταξίδι....
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
 
Έφυγε ο μεγάλος Θάνος Μικρούτσικος.. απαραίτητος, ουσιαστικός και πάντα παρών.. μεγάλη απώλεια για το ελληνικό τραγούδι και για όλους μας. Καλό ταξίδι.
Γιώργος Περρής
 
Δεν προλάβαμε να πιούμε τον καφέ που λέγαμε... Πρόλαβε ωστόσο η ανθρωπότητα να υψωθεί μαζί σας. Ολα αυτά που είπατε και όλα τα άλλα, τα πιο όμορφα τραγούδια που δεν μας τα είχατε πει ακόμα θα φωτίζουν τις λίγο πιο μοναχικές διαδρομές μας από σήμερα. Πού πας χλωμός μπαμπά Μικρούτσικε; Σ' ευχαριστώ για όλα.
Μαρία Παπαγεωργίου
 
Με συγκλονίζει αυτό το «ευτυχισμένος άνθρωπος» που μας έστειλε λίγο πριν φύγει.
Μακάρι να το πούμε και να το νιώσουμε όλοι μας.Θα γράψουμε και θα πούμε πολλά.
Προς το παρόν μια πρώϊμη δική του εξομολόγηση (με το προσωπείο του Μπρεχτ)
Αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο
Φοίβος Δεληβοριάς
 

Ο Θάνος Μικρούτσικος - μάθημα Τέχνης και ζωής, ανεξίτηλο.
Κοντά μας για πάντα, συμπαραστάτης κι οδηγός.
Η απώλεια ακυρώνεται, η απουσία μεταμορφώνεται σε παρουσία διαρκή - τό πρόσωπο και το Έργο είναι εδώ, παρηγορία και μέτρο.
Γιώργος Ανδρέου
 
Μου 'λεγες δεν είναι ο χρόνος με το μέρος κανενός... Ήμουν πολύ τυχερός που πορεύτηκα μαζί σου τόσα χρόνια. Μεγάλη μου τιμή. Θα είσαι πάντα εδώ μαζί μας στις χαρές, στις λύπες, στους αγώνες μας στις αναζητήσεις μας. Στο καλό αγαπημένε μου "φούλη"
Γιώργος Μεράντζας
 

«Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα»
Ανδρέας Μικρούτσικος.

Αντίο. Σε ευχαριστώ για όλα.
Χρήστος Θηβαίος

Είναι δύσκολο να συντάξω τις σκέψεις, τις μνήμες, τις στιγμές που έζησα δίπλα στο Θάνο σε ένα μικρό σημείωμα..
Ήταν φίλος μου με όλη τη σημασία της λέξης.
Χωρίς να το επιδιώξει έγινε δάσκαλος μου. Κοντά του έμαθα να ξεκολλάω τις νότες από την παρτιτούρα, να αναλύω ποιητικά κείμενα των Καβάφη, Ρίτσου, Καββαδία, Αναγνωστάκη, Μαγιακόφσκι, Μπρεχτ, Λιοντάκη, Παπαγεωργίου, Αλκαίου…
Αγαπημένε μου Θάνο
45 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μας γνωριμία, μια ζωή ολόκληρη, γεμάτη.
Κοντά σου έμαθα να προσπαθώ να υπερβαίνω τις καταγεγραμμένες δυνατότητες μου,
να κατακτώ με σκληρή δουλειά και μελέτη, τα φωτεινά μονοπάτια της μουσικής,
της ίδιας της ζωής.
Να παλεύω για το αδύνατο για την ουτοπία.
Αγαπημένε μου μαέστρο σε ευχαριστώ για όλα
Καλό ταξίδι
Κώστας Θωμαϊδης

Έφυγες Θάνο μου.
Πόσο μόνοι φίλε μου.
Τόσο μόνοι...
Καλή ξεκούραση καλέ μου.
Καλή ξεκούραση...
Γιάννης Κότσιρας

Ο μεγάλος Θάνος Μικρούτσικος έφυγε. Έφυγε «παρών», απαραίτητος, ενεργός, επίκαιρος, φάρος για όλους. Σε μια εποχή που δεν έχουμε άλλα περιθώρια να χάνουμε τις κολώνες μας... Πόση βαθιά θλίψη. Τι τεράστια απώλεια. Κενό. Συλλυπητήρια στους ανθρώπους του...
Νατάσσα Μποφίλιου

Αποχωριζόμαστε έναν μεγάλο δημιουργό, μια μεγάλη φυσιογνωμία στη μουσική μας ζωή, έναν συγκινητικό άνθρωπο. Το έργο του θα είναι πάντα κοντά μας! Η λύπη μου μεγάλη. Καλό ταξίδι αγαπημένε Θάνο.
Ελευθερία Αρβανιτάκη

«Σήμερα είναι μια περίεργη μέρα, έφυγε από κοντά μας ένας φίλος, άλλη μια κολόνα του πολιτισμού μας. Έφυγε ο Θάνος ο Μικρούτσικος... Πάμε να τραγουδήσουμε μερικά τραγούδια για καλό κατευόδιο»
Βασίλης Παπακωνσταντίνου