Επιμένουμε στην προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού μέσα από μουσικές και στίχους

Επιμένουμε στην προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού μέσα από μουσικές και στίχους
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Vinyl Suicide με αφορμή το live τους στις 10 Ιανουαρίου στο Death Disco, μιλάνε στο loaded.gr και μεταξύ άλλων μας προτείνουν δίσκους και συναυλίες για τη νέα χρονιά.

09 Ιανουαρίου 2020
Στην Αφροδίτη Παπακαλού
 
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους Vinyl Suicide;
Μας αρέσει να τζαμάρουμε με distortions και filter pedals, ενώ ηχογραφούμε pop riffs και synths. Μια εικόνα για το πρώτο παίρνει κανείς στα live μας, ενώ το δεύτερο μπορεί να το διαπιστώσει ακούγοντας τις μουσικές που έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.
 
Πώς εισπράξατε την τόσο μεγάλη απήχηση που είχε το «Homeward Bound»;
Μέσα από το «Homeward Bound» ξεχώρισαν τα κομμάτια Pictures of You και 6:40 Α.Μ. (On Lycabettus) και φυσικά μας συγκινεί κάθε φορά όταν παίζονται στο ραδιόφωνο ή διαδίδονται και αναπαράγονται μέσα από social media και platforms.
 
Τελικά, πώς προέκυψε η ονομασία του συγκροτήματος; Να υποθέσω ότι  παραπέμπει σε κάτι που θέλουμε να βάλουμε τέλος;
Η σύνθεση του ονόματος είναι τυχαία. Έχουμε επιχειρήσει στο παρελθόν, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, να του αποδώσουμε σημειολογική σημασία, αλλά, μετά από αρκετά χρόνια χρήσης του, ξέρουμε ότι είναι απλά το όνομά μας.
 
Το δεύτερο album σας σε τι διαφοροποιείται από το προηγούμενο;
Για την παραγωγή του «Stray Asteroids» βασιστήκαμε στην εμπειρία ηχογράφησης και παραγωγής του ντεμπούτου μας. Στα δύο άλμπουμ εμπιστευτήκαμε διαφορετικούς παραγωγούς – η εμπειρία μας αποζημίωσε και τις δύο φορές. Το νέο άλμπουμ έχει ίσως περισσότερα synths. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε έναν pop δίσκο, στον οποίο όμως μπορεί κανείς να διακρίνει μια dark ατμόσφαιρα και antipop φόρμες και στίχους.   
 
Γιατί «Stray Asteroids;»
Οι στίχοι του άλμπουμ είναι σε μεγάλο βαθμό βιωματικοί. Το Homeward Bound περιείχε κυρίως αναφορές στο παρελθόν, σε αντίθεση με το Stray Asteroids, το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο σήμερα. Το κομμάτι «Asteroids» (το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες ως single) αναφέρεται στις ζωές, οι οποίες, από κάποιο χρονικό σημείο και μετά, συχνά ακολουθούν ανεξάρτητες, μη τεμνόμενες τροχιές: «People sound like buzzing noise in void, Lives unbind like stray asteroids». Αυτή είναι μια από τις κεντρικές ιδέες του άλμπουμ, και ως τέτοια χρησιμοποιήθηκε και ως τίτλος του.
 
 
Εμμένετε στο χαρακτηρισμό suicide pop;
Επιμένουμε (όσο περνάει ο χρόνος λιγότερο εμμονικά) στην προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού μέσα από μουσικές και στίχους. Ο χαρακτηρισμοί δεν προσδίνουν, βέβαια, ταυτότητα – είναι περισσότερο teasers και πρόσκληση για ακρόαση.
 
Πάντως, μεσολάβησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια ανάμεσα στους δύο δίσκους σας, ενώ ως συγκρότημα έχετε συμπληρώσει μία δεκαετία. Πώς ήταν η διαδρομή μέχρι εδώ;
Τα άλμπουμ μας θέλουμε να είναι «θεματικά» και σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε (τουλάχιστον) τρία. Συνεπώς, ίσως είμαστε στο μέσο της διαδρομής! Είναι αλήθεια ότι παίζουμε μουσική ως Vinyl Suicide ήδη από το 2009 και παρότι όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στο στούντιο αδιάλειπτα, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, η διαδικασία της παραγωγής και κυκλοφορίας των δίσκων ήταν και εξακολουθεί να είναι αργή.
 
Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;
Δεν νιώθουμε πλέον ψυχολογική ή συναισθηματική πίεση να παράγουμε και να κυκλοφορούμε γρήγορα νέες μουσικές, ενώ μπορούμε και απολαμβάνουμε ακόμα την εμπειρία του ελεύθερου jamming στο στούντιο.  
 
Καθώς είμαστε στις πρώτες ημέρες του 2020, ποια album μας προτείνετε για τη νέα χρονιά;
Από τις λίστες που έχουμε διαβάσει σίγουρα θα προτείναμε τα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν από Tame Impala, Caribou, Pet Shop Boys, The Strokes, The Cure και The xx. Επίσης, περιμένουμε να ακούσουμε και το album των δικών μας Whereswilder.
 
Η συναυλία που θα πάτε οπωσδήποτε μέσα στο έτος;
Η συναυλία των The National το καλοκαίρι!
 
Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η αθηναϊκή μουσική σκηνή τα επόμενα χρόνια;
Βλέπουμε πολύ θετικά την σταδιακή μεταμόρφωση της αθηναϊκής μουσικής σκηνής, κυρίως των αγγλόφωνων συγκροτημάτων, σε μια σκηνή με πιθανώς λιγότερα αριθμητικά - σε σχέση με το παρελθόν - συγκροτήματα, τα οποία όμως κυκλοφορούν ενδιαφέρουσες μουσικές. Credits πάνε σε μεγάλο βαθμό σε συγκεκριμένους παραγωγούς και ηχολήπτες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να αναδείξουν το σχετικό υλικό.  
 
Στα του live τώρα. Τι θα ακούσουμε στο Death Disco;
Θα παρουσιάσουμε ένα σετ με κομμάτια από τον νέο δίσκο μας, «Stray Asteroids», καθώς και επιλογές από το ντεμπούτο μας.
 
Μαζί σας θα είναι και οι Project Uncut. Πού συναντιέστε μουσικά;
Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για μελωδικά hooks και riffs μέσα από μια pop αισθητική. Έχουμε επίσης κάνει το ντεμπούτο μας στην ίδια δισκογραφική.  
 
Μετά το live, τι θα ακολουθήσει;
Έχουμε προγραμματίσει την κυκλοφορία ορισμένων single μέσα από τον νέο δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει και θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στους επόμενους μήνες. Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει ως single και βίντεο το «Mad Love» και ετοιμάζουμε παράλληλα νέα βίντεο. Θα υποστηρίξουμε την κυκλοφορία του «Stray Asteroids» με λάιβ στην Αθήνα και εκτός. 
 
Περισσότερα για το live ΕΔΩ: