Μπάζει τελικά από παντού η δικαιολογία της ΕΡΤ (video)

Μπάζει τελικά από παντού η δικαιολογία της ΕΡΤ (video)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χθες έβγαλε μαγνητοσκοπημένο το διάλογο Τραμπ με Μητσοτάκη όταν το 2017 έβγαλε live τον αντίστοιχο του Τσίπρα με τον Τραμπ.

08 Ιανουαρίου 2020

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση Τραμπ και Μητσοτάκη, η κουβέντα των δύο αρχηγών (κυρίως του Τραμπ) με τους δημοσιογράφους δεν μεταδόθηκε live αλλά σε μαγνητοσκόπηση. Την ίδια ώρα τα ιδιωτικά κανάλια (βασικά ο ΣΚΑΪ και λιγότερο το Open και τα υπόλοιπα) που περίμεναν εικόνα από την ΕΡΤ (όπως γίνεται πάντα) και δεν την είχαν, ξεκίνησαν να δείχνουν τις δηλώσεις Τραμπ μέσω Skype, από τα κινητά τηλέφωνα των δημοσιογράφων που βρίσκονταν εκεί.

Η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση για τη μη live μετάδοση: «Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η ΕΡΤ επέλεξε να καθυστερήσει για λίγα λεπτά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης των δυο ηγετών, η απάντηση είναι προφανής: η ΕΡΤ είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και οφείλει να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα».

Η δικαιολογία της ΕΡΤ λοιπόν ακούγεται εκ πρώτης όψεως πειστική αλλά στην πορεία φαίνεται να μπάζει και αναπόφευκτα γεννιούνται κάποια ερωτήματα που χρήζουν εξήγησης.

1) Γιατί δεν μετέδωσε ζωντανά, όπως σωστά λέει, «εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο»;
2) Γιατί στην προηγούμενη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού το έκανε; (δείτε βίντεο παρακάτω)
3) Είχε κάποια τέτοια εντολή απαγόρευσης από τον Λευκό Οίκο λόγω της συγκυρίας;
4) Ήταν, μήπως, απόφασή τους να μην το δείξουν ζωντανά;
5) Ή, τελικά, απλώς έχασαν το θέμα μια και δεν περίμεναν πως θα γίνει συζήτηση που κράτησε ένα 20λεπτο περίπου;

Η ΕΡΤ βγαίνει εκτεθειμένη