Το Into the Woods στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το Into the Woods στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια μεγάλη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

15 Ιανουαρίου 2020

Το αριστουργηματικό Into the Woods του κορυφαίου συνθέτη και στιχουργού Στήβεν Σόντχαϊμ και του σπουδαίου συγγραφέα Τζέιμς Λαπάιν παρουσιάζεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο και ο δεύτερος έχει προγραμματιστεί από τις 13 Μαΐου και για ακόμα πέντε παραστάσεις (13, 14, 15, 16, 17/5).

Τη μουσική διεύθυνση και μουσική διδασκαλία έχει αναλάβει ο αρχιμουσικός Στάθης Σούλης, τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Δημήτρης Μπογδάνος, ένας από τους πιο χαρισματικούς και δημιουργικούς σκηνοθέτες της γενιάς του, ενώ η απόδοση των στίχων είναι της Τζούλιας Διαμαντοπούλου.

Το Into the Woods, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Old Globe Theatre του Σαν Ντιέγκο το 1986 και έκτοτε έχει διαγράψει μια θεαματική πορεία χάρη στην αξεπέραστη μουσική του και το αριστοτεχνικό λιμπρέτο του. Τιμήθηκε με τρία βραβεία Τόνυ το 1988, θριάμβευσε στο Μπρόντγουεϊ και στο Ουέστ Εντ, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Ρομπ Μάρσαλ το 2014 και εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό ανά τον κόσμο με τις συνεχείς επετειακές αναβιώσεις του.

Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Λίνας Πηγαδιώτη, η κινησιολογία του Κωνσταντίνου Κουνέλλα και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

Τον απαιτητικό ρόλο της Μάγισσας ερμηνεύει η δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια Νάντια Κοντογεώργη, μια από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Μαζί της ένα σύνολο ταλαντούχων ερμηνευτών, οι Χαρά Κεφαλά, Αποστόλης Ψυχράμης, Μαρία Γράμψα, Δάφνη Δαυίδ, Λευτέρης Καλπακτσίδης, Ιωάννης Κοντέλλης, Θάνος Λέκκας, Δανάη Μουτσοπούλου, Δημήτρης Μπογδάνος, Όλγα Παπακωνσταντίνου και Λυδία Τζανουδάκη.

Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακές: 19.00)

8, 9, 12, 13, 14, 15, 16 Φεβρουαρίου & 13, 14, 15, 16, 17 Μαΐου 2020

Εισιτήρια ΕΔΩ: