Ο Νίκος Παπαδογιώργος στη σκηνή του Half Note

Ο Νίκος Παπαδογιώργος στη σκηνή του Half Note
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας, παρουσιάζει επιλογή τραγουδιών του από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Σταυροδρόμι”, αλλά και νέες δημιουργίες τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

30 Ιανουαρίου 2020

Τα τραγούδια του Νίκου Παπαδογιώργου χαρακτηρίζονται από μελωδική πρωτοτυπία και αρμονικό πλούτο. Σε αυτά διακρίνει κανείς όχι απλά ένα πάντρεμα διαφορετικών μουσικών στοιχείων που, αν και «κουμπώνουν» μεταξύ τους, παραμένουν διακριτά, αλλά μια πλήρη αφομοίωση διαφορετικών επιρροών που δημιουργεί μια συγκεκριμένη αισθητική και στιλιστική πρόταση – μία πρόταση που ολοκληρώνεται μέσα από την λεπτοδουλεμένη και ευρηματική ενορχήστρωση.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Δώρα Πετρίδη και η Αμαλία Τάτση, δυο ερμηνεύτριες με άρτια κατάρτιση και φωνές πλούσιες σε χρώματα και συναισθήματα, που καταθέτουν πάντα ερμηνείες ειλικρινείς και με υψηλή αισθητική.

Τις δύο ερμηνεύτριες θα συνοδεύσει το κουαρτέτο του Νίκου Παπαδογιώργου που απαρτίζεται από τους: Μιχάλη Καταχανά, στην βιόλα, Δημήτρη Μικέλη, στο ούτι και τα πλήκτρα, Γιώργο Ντάνη, στο κοντραμπάσο και Νίκο Παπαδογιώργο, στο πιάνο.

Ώρα έναρξης: 21.30 // Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.



Στην ίδια κατηγορία