Έφυγε ο/η Genesis P-Orridge

Έφυγε ο/η  Genesis P-Orridge
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νεκρός/ή στα 70 του ο "εγκέφαλος" των Throbbing Gristle

15 Μαρτίου 2020

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο/η  Genesis P-Orridge, ο ιθύνων νους πίσω από το ιστορικό industrial συγκρότημα Throbbing Gristle όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του/της. Ο/ η P-Orridge έδινε μάχη με τη λευχαιμία από το 2017.

Γεννημένος ως Neil Adrew Megson το 1950 ο/η Orridge από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 άρχισε να ασχολείται με την πειραματική μουσική/ καλλιτεχνικά δρώμενα ενώ το 1975 μαζί με τον Chris Carter και τον John Lacey δημιούργησε τους περίφημους Throbbing Gristle ( που στην αργκό του Γιόρκσαϊρ σημαίνει πέος σε στύση) οι οποίοι θεωρούνται ως ένα από τα πρώτα industrial συγκροτήματα, ο δε πρώτος τους δίσκος το «The second annual report» αποτέλεσε τη «βίβλο» για χιλιάδες industrial, noise και electronica συγκροτήματα.

Το 1981 οι T/G διαλύθηκαν και ο/η P-Orridge δημιούργησε τους Psychic TV με τους οποίους έπαιξε ένα μείγμα ψυχεδελικής, ηλεκτρονικής, punk και πειραματικής μουσικής.

Από τη δεκαετία του ΄90 και μετά ο/η P-Orridge μαζί με τη σύντροφό του Lady Jane προχώρησαν το «pandrogeny project», στο πλαίσιο του οποίου έκαναν εκτεταμένες πλαστικές εγχειρήσεις και υιοθέτησαν ουδέτερα ως προς το φύλο ονόματα.

Από το 2017 οπότε και διαγνώστηκε με λευχαιμία, ο P-Orridge αποσύρθηκε από τη μουσική μέχρι και το θάνατό του/της.