Πέντε + μία ιστορικές ταινίες για να ικανοποιήσετε τη δίψα σας για ζωντανή μουσική (VIDEOS)

Πέντε + μία ιστορικές ταινίες για να ικανοποιήσετε τη δίψα σας για ζωντανή μουσική (VIDEOS)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από Rolling Stones μέχρι Wall of Voodoo

21 Μαρτίου 2020

Έχετε πάθει συμπτώματα στέρησης; Σας λείπει η αίσθηση μιας ζωντανής συναυλίας; Θέλετε να χτυπηθείτε υπό τους live ήχους της αγαπημένης σας μπάντας; Αρχίζετε να έχετε cabin fever;

Το loaded.gr είναι εδώ για σας: σας προτείνει πέντε συν μία ιστορικές κινηματογραφικές ταινίες που αποτύπωσαν συγκροτήματα στην κορύφωσή τους επί σκηνής και αποτελούν ντοκουμέντα για τους καλλιτέχνες, αλλά και για την εποχή τους.

1. Rolling Stones-Gimme Shelter

 

Η αποτύπωση σε σελιλόιντ της τρομακτικής περιοδείας των Rolling Stones στις ΗΠΑ το 1969, η οποία κατέληξε στον εφιάλτη του Altamont με τον νεκρό φαν από τις γροθιές και τις λάμες των Hell's Angels που έπαιζαν το ρόλο της ασφάλειας.

2. Woodstock

 

Aν δεν γνωρίζετε τι ήταν το φεστιβάλ του Woodstock και τι σήμαινε για την ποπ μουσική της δεκαετίας του 1960, όλες οι απαντήσεις θα σας δοθούν στην ταινία.

3. URGH! A Music War

 

Από τους Dead Kennedys και τους Pere Ubu μέχρις τους OMD και τους Wall of Voodoo, όλη η punk/new wave/electronica/avant garde/post punk σκηνή των αρχών της δεκαετίας του 1980 περιλαμβάνεται σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Highlight η θυελλώδης εκτέλεση του Total Eclipse που έκανε εν μία νυκτί τον Klaus Nomi σούπερσταρ.

4. Ramones-We're Outta Here

 

H τελευταία συναυλία των Ramones στο περίφημο Palace στο Χόλιγουντ to 1996 είναι ένας πραγματικός ύμνος στην στην ταχύτητα και ένα ροκεντρόλ έπος, με καλεσμένους από τον Lemmy των Motorhead και τον Chris Cornell των Soundgarden ως τους Rancid.

5. Nine Inch Nails-Woodstock '94

 

Πήγαν για τα... λεφτά, έδωσαν μια από τις πλέον συγκλονιστικές συναυλίες τους, σκεπασμένοι στη λάσπη και ισοπεδώνοντας όποιον βρέθηκε μπροστά τους.

6. David Bowie-Ζiggy Stardust and the Spiders from Mars

 

Όχι ότι η συναυλίο του 1973 στο Hammersmith Odeon δεν είναι καλή, κάθε άλλο, βρίσκει τον Bowie στην κορύφωση της glam περιόδου του και είναι εξαιρετική. Όμως, η συναυλία αυτή έχει και ιστορικό χαρακτήρα, καθώς είναι η τελευταία με τους Spiders from Mars, δηλάδή, η τελευταία κατά την οποία ο Bowie παρουσιάζει την persona του Ziggy Stardust.