Πέθανε ο θρύλος της country, Kenny Rogers

Πέθανε ο θρύλος της country, Kenny Rogers
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ηλικία 81 ετών

21 Μαρτίου 2020

Ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της country μουσικής, με καριέρα άνω των έξι δεκαετιών, δεν ζει πια.

Εκπρόσωπος της οικογένειάς του ανακοίνωσε ότι ο Kenny Rogers απεβίωσε ήρεμα στο σπίτι του τα ξημερώματα του Σαββάτου από φυσικά αίτια.

Γεννημένος το 1938 στο Χιούστον του Τέξας μέσα στη φτώχεια, ο Rogers από το 1976, οπότε και άρχισε την προσωπική του καριέρα, μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της country, αν και ποτέ δεν αγαπήθηκε από τους κριτικούς.

Μάλιστα, η καριέρα του απογειώθηκε ξανά το 2007, όταν το τραγούδι του The Gambler έγινε ο ανεπίσημος ύπνος της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Βρετανίας, με αποτέλεσμα να απολαύσε headliner status στο Φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι το 2013.

Ο Rogers ήταν ο δέκατος πιο επιτυχημένος άνδρας καλλιτέχνης στις ΗΠΑ, όσον αφορά στις πωλήσεις δίσκων (υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια), ενώ ιστορικές θεωρούνται οι συνεργασίες του με την Dolly Parton και Willie Nelson.

Εκτός από τη μουσική, ο Rogers ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, ηθοποιός και... τενίστας (έχει ισχυριστεί ότι ήταν καλύτερος από τον Μπιόρν Μποργκ!), ενώ έκανε πέντε γάμους, από τους οποίους απέκτησε πέντε παιδιά.