Ο κορωνοϊός απειλεί και την Ibiza

Ο κορωνοϊός απειλεί και την Ibiza
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αβέβαιο καλοκαίρι για τον «παράδεισο των clubbers»

25 Απριλίου 2020

Αν υπάρχει ένα μέρος στη Γη που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο «παράδεισος των clubbers», αυτό δεν είναι άλλο από την Ibiza, το νησί των Βαλεαρίδων που αποτελεί μαγνήτη για DJs και ο μέγας Paul Oakenfold είχε «χτίσει» ολόκληρο ήχο πάνω στη μουσική που έπαιζαν τα κλαμπ του νησιού στη δεκαετία του 1980 και 1990.

Ωστόσο, τα πράγματα φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μοιάζουν αβέβαια για την Ibiza, η τουριστική περίοδος της οποίας άρχιζε από το Μάιο κάθε χρόνο και εκτεινόταν όσο άντεχε ο κόσμος να χορεύει.

Οι εκπρόσωποι της ένωσης των ιδιοκτητών κλαμπ δηλώνουν έτοιμοι να ανοίξουν ανά πάσα στιγμή, ωστόσο, η ισπανική κυβέρνηση προσπαθεί να δει αν και πώς θα άρει την καραντίνα για την επιδημία του κορωνοϊού, πόσο μάλλον όταν η χώρα είναι ανάμεσα σε αυτές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία.

Από την άλλη, ο τουρισμός, που αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος των κλαμπ στο νησί, ιδίως από τη Βρετανία, μοιάζει εντελώς αβέβαιος για φέτος, καθώς το Λονδίνο έχει καλέσει τους Βρετανούς να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση εκτός χώρας που δεν είναι απολύτως απαραίτητη.

Την ίδια στιγμή, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, κλπ) μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου όπως σε φεστιβάλ και κλαμπ απαγορεύονται ως τις 31 Αυγούστου, γεγονός που κάνει και τους ιδιοκτήτες των κλαμπ στην Ibiza να φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα αποφασίσει και η Μαδρίτη.

Σύμφωνα με το Billboard, οι διάφορες ενώσεις ιδιοκτητών κλαμπ στην Ισπανία έχουν καταλήξει σε σειρά μέτρων -από συμπίεση της τουριστικής περιόδου, μέχρι υποδοχή μόνο ντόπιων τουριστών και από απολυμανσεις των κλαμπ μέχρι υποχρεωτική μάσκα και θερμομέτρηση των κλάμπερς, σε μια προσπάθεια να περισώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από την περίοδο.

Ωστόσο, ο Carl Cox φαίνεται ότι περιγράφει τα πράγματα με πολύ πιο μελανά χρώματα. «Η χρονιά είναι ξεγραμμένη», είπε στο περιοδικό, προσθέτοντας ότι «θα κλάψω με πικρά δάκρυα για όλους όσοι δεν θα παίξουμε φέτος εκεί».

Δεδομένου ότι η βιομηχανία της διασκέδασης στην Ibiza έχει τζίρο 770 εκατομμυρίων το χρόνο, ακόμα και μια συμπιεσμένη περίοδος θα αποτελέσει ζημιά, πόσο μάλλον αν το νησί παραμείνει «κλειστό» για τα κλαμπ. Και, φυσικά, θα αποτελέσει άλλο ένα χτύπημα στο εισόδημα των DJs, οι οποίοι παλεύουν να μείνουν «στον αφρό», μέσω διαδικτυακών live shows.



Στην ίδια κατηγορία