Νέα λογότυπα και νέοι πομποί FM για την ΕΡΤ

Νέα λογότυπα και νέοι πομποί FM για την ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο ανοιχτοί διαγωνισμοί για την ανανέωση του image και του τεχνικού εξοπλισμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

30 Απριλίου 2020

Με νέα εικόνα θα βγαίνουν σύντομα τα κανάλια της ΕΡΤ. Η σχετική απόφαση του ΔΣ της εταιρείας, που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, αναφέρει πως προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα την 19η Μαϊου, για την «ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών επανασχεδιασμού των λογοτύπων της ΕΡΤ ΑΕ», με κόστος 60 χιλιάδων ευρώ και παρουσίασή τους εντός δύο μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η ενέργεια αυτή αφορά την δημιουργία νέων σημάτων και τρέιλερ για την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ2, την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ Sports, αλλά και για τις υπόλοιπες τηλεοπτικές και διαδικτυακές υπηρεσίες της ΕΡΤ. Τα τρέχοντα λογότυπα των 4 καναλιών χρησιμοποιούνται από το 2015, όταν και επαναλειτούργησε η ΕΡΤ, βασιζόμενα σε εκείνα που είχαν δημιουργηθεί το (μακρινό) 2008.

Όσον αφορά το ραδιόφωνο, το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε την διενέργεια ενός ακόμη διαγωνισμού για την προμήθεια συνολικά 162 πομπών FM, από το 2021 μέχρι το 2023. Το κόστος θα ανέλθει στα 2.606.000 ευρώ και αφορά 71 πομπούς ισχύος 1kW, 20 πομπούς ισχύος 2kW, 51 πομπούς ισχύος 5kW και 20 πομπούς ισχύος 10kW.