«Το σιχαινόμαστε ακόμα και σήμερα»

«Το σιχαινόμαστε ακόμα και σήμερα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πώς η Anne Leibovitz «υποχρέωσε» τις Go-Go's να κάνουν το πρώτο τους εξώφυλλο για το Rolling Stone

02 Μαΐου 2020

Για όσους δεν θυμούνται, οι Go-Go's ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα γυναικεία συγκροτήματα της δεκαετίας του 1980.

Ήδη βετεράνοι της πανκ σκηνής, όταν κυκλοφόρησαν το περίφημο πρώτο album τους "Beauty and the Beat" το 1981, έκαναν εντυπωσιακές πωλήσεις και έγιναν ένα από τα πιο "καυτά" ονομάτα της αμερικανικής ποπ.

Και έτσι, το περιοδικό Rolling Stone αποφάσισε να τις κάνει cover story, με την περίφημη Anne Leibovitz να αναλαμβάνει τη φωτογράφιση, για ένα από τα πλέον ιστορικά εξώφυλλα του περιοδικού.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η μπασίστρια του συγκροτήματος, Kathy Valentine, οι Go-Go's αισθάνθηκαν πολύ άβολα με την απόφαση της Leibovitz να τις φωτογραφήσει με απλά λευκά εσώρουχα και όχι με τα ρούχα που οι ίδιες είχαν διαλάξει.

Σύμφωνα με τη Valentine, το συγκρότημα αρχικά αντιστάθηκε, αλλά, δεδομένου ότι η Leibovitz ήταν τεράστιο όνομα, τελικά οι Go-Go's υποχώρησαν, αν και, όπως σημειώνει, "το εξώφυλλο μας ενόχλησε τότε και μας ενοχλεί ακόμα και σήμερα".

Η Valentine ακόμα και σήμερα αναρωτιέται αν η φωτογράφος ήθελε κατ' αυτό τον τρόπο να παρουσιάσει το συγκρότημα ως "τα κορίτσια της διπλανής πόρτας", κάτι που οι ίδιες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση, ενώ υπάρχουν παράπονα και για το δεύτερο εξώφυλλο του Rolling Stone το οποίο είχε τον τίτλο "Women on top" που μπορεί να μεταφραστεί είτε ως "γυναίκες στην κορυφή" είτε ως "γυναίκες από πάνω"...