Το τελευταίο σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου -ένα χρόνο πριν- ήταν πολιτιστικό

Το τελευταίο σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου -ένα χρόνο πριν- ήταν πολιτιστικό
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Unfair! Μας εκμεταλλεύονται κομματικά» «Ενώ εμείς ήρθαμε απλώς να πούμε “ιδού ο Νυμφίος έρχεται”» «Και αι μωραί παρθέναι μαζί μας» «Και οι τραγουδοποιοί με τον Κυριάκο»

10 Μαΐου 2020

Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του σπουδαίου Γιάννη Ιωάννου, κορυφαίου πολιτικού σκιτσογράφου, η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσίευσε στο φύλλο αυτού του Σαββατοκύριακου το προσχέδιο του τελευταίου σκίτσου που ετοίμαζε για την «Εφ.Συν.», αλλά δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει.

Ηταν να δημοσιευτεί στο φύλλο της 20.4.2019, μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα εκείνης της χρονιάς. Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και το σκίτσο έμεινε στο μολύβι. «Στις 16.4.2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια συνάντηση με δέκα γνωστούς δημιουργούς από τον χώρο της μουσικής», γράφει η εφημερίδα. «Ηταν ο Σαββόπουλος, ο Δεληβοριάς, ο Πορτοκάλογλου, ο Δρογώσης, ο Πλιάτσικας, ο Φοίβος, ο Αναστασιάδης, ο Νικολόπουλος και οι στιχουργοί Γιαννατσούλια και Φιλίππου. Η πρωτοβουλία ανήκε στο σωματείο δημιουργών Ασμα 450+. Η συνάντηση όμως κατέληξε σε φιάσκο, επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε αυθημερόν να την προβάλει σε προεκλογικό σποτ της κυβέρνησής του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι επρόκειτο για δική του πρωτοβουλία. Το αποτέλεσμα ήταν να υποχρεωθούν οι μουσικοί να διαμαρτυρηθούν».

Πόσο επίκαιρο και σήμερα αυτό το σκίτσο... Και πόσο μεγάλος ήταν ο Γιάννης Ιωάννου, τεράστιος!