«Γιατί το ότι εγώ μεγαλώνω, σημαίνει ότι μεγαλώνει και εκείνη και αυτό είναι μαγικό»

«Γιατί το ότι εγώ μεγαλώνω, σημαίνει ότι μεγαλώνει και εκείνη και αυτό είναι μαγικό»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ρίτα Αντωνοπούλου γράφει στο loaded.gr με αφορμή το νέο της τραγούδι «Θα μεγαλώνω» και την σημερινή γιορτή της μητέρας.

10 Μαΐου 2020

Πριν λίγες ημέρες η Ρίτα Αντωνοπούλου, παρουσίασε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Θα μεγαλώνω» προάγγελο της κυκλοφορίας του διπλού δίσκου βινυλίου με τις παραστάσεις για πιάνο και φωνή που είχε παρουσιάσει σε συνεργασία με τον συνθέτη και διακεκριμένο σολίστ του πιάνου Θοδωρή Οικονόμου και θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group.

Το τραγούδι αναφέρεται στην παράλληλη ενηλικίωσης» μιας μητέρας και του παιδιού της. Με αφορμή την γιορτή της ημέρας η Ρίτα Αντωνοπούλου γράφει στο loaded.gr για την δημιουργία του τραγουδιού αλλά και την σχέση της με τον χρόνο μετά την γέννηση της κόρης της.

"Όσο ετοίμαζα την παράσταση με θέμα τον Χρόνο, έκανα διάφορες σκέψεις που αφορούσαν στη σχέση μου μαζί του καθώς και το πώς αυτή αλλάζει μέσα στα χρόνια και μέσα από τις καταστάσεις. Είχα γράψει λοιπόν στις σημειώσεις μου ότι η σχέση μου με τον χρόνο άλλαξε όταν γεννήθηκε η κόρη μου. Δεν του κρατάω πια τόση κακία, ούτε τον θεωρώ τόσο σκληρό. Γιατί το ότι εγώ μεγαλώνω, σημαίνει ότι μεγαλώνει και εκείνη και αυτό είναι μαγικό.

Πολύ αργότερα ήρθε στα χέρια μου ένα τραγούδι με τίτλο "Θα μεγαλώνω' που μιλάει για την παράλληλη πορεία της μητέρας και του παιδιού μέσα στο χρόνο και για τον υπέροχο αυτό δεσμό που όμοιός του δεν υπάρχει. Ένιωσα ότι ήταν κάπως γραφτό να το τραγουδήσω από την πρώτη στιγμή που το άκουσα...κλάψαμε στο στούντιο όλοι.

Επανερχόμενη στις σημειώσεις μου αργότερα και στήνοντας την τελική παράσταση που παρουσιάσαμε φέτος στην Αθήνα και στην επαρχία (όσο προλάβαμε τουλάχιστον πριν τις εξελίξεις), διάβασα εκείνες τις γραμμές που είχα γράψει πριν καιρό κι ένιωσα βαθιά συγκίνηση στη σκέψη ότι το τραγούδι αυτό ήρθε και με βρήκε...κι αυτό με μαγικό τρόπο.

Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του, νιώθω ευτυχής για αυτή τη συγκυρία. Είναι ένα τραγούδι σε στίχους της Ειρήνης Τσαγκαράκη και μουσική των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, το οποιο ξέρω ότι θα με ακολουθεί για πάντα από εδώ και στο εξής...και θα είναι για πάντα αφιερωμένο στην κόρη μου Φαίδρα.

Σήμερα είναι η ημέρα της μητέρας... χρόνια μας πολλά".

Το τραγούδι «Θα μεγαλώνω» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/9ynoyw