Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» από το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής

Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» από το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Κυριακή 17 Μαΐου με τον Λεωνίδα Καβάκο, την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου υπό την διεύθυνση του Σερ Σαίμον Ρατλ

14 Μαΐου 2020

Ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους της εποχής μας, ο Σερ Σάιμον Ρατλ, ένας από τους πιο φημισμένους βιολονίστες του κόσμου, ο Λεωνίδας Καβάκος, και η περίφημη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου εμφανίζονται στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 17 Μαΐου στις 9 το βράδυ. Η dream team της κλασικής μουσικής παρουσιάζει, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διαδικτυακών αναμεταδόσεων «Megaron Online», το εορταστικό «Κοντσέρτο της Ευρώπης», ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς εμβελείας που, από το 1991, ταξιδεύει κάθε χρόνο και σε μία διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

Την Πρωτομαγιά του 2015, το διάσημο σύνολο και ο κορυφαίος βρετανός αρχιμουσικός, με προσκεκλημένο σολίστ τον «έλληνα σταρ του βιολιού», επέλεξαν για το καθιερωμένο ραντεβού τους με το κοινό το Μέγαρο και την Αθήνα. Η συναυλία μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου απευθείας σε όλο τον κόσμο, ενώ προβλήθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε πολλές χώρες.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης οι ακροατές καταχειροκρότησαν τον βιρτουόζο Λεωνίδα Καβάκο για τη δεξιοτεχνική του δεινότητα στο Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα, έργο 47 του Γιαν Σιμπέλιους, και επιφύλαξαν ιδιαίτερα ενθουσιώδη υποδοχή στην Εισαγωγή από την όπερα Σεμίραμις του Τζοακίνο Ροσσίνι αλλά και στη Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα («του Ρήνου»), έργο 97 του Ρόμπερτ Σούμαν, δύο συνθέσεις που οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Βερολίνου ερμήνευσαν με δυναμισμό, ζωντάνια  και απαράμιλλη τεχνική αρτιότητα υπό την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου Σερ Σάιμον Ρατλ.

Δείτε την αναμετάδοση του «Κοντσέρτου της Ευρώπης» (διάρκεια: 92 λεπτά) ΕΔΩ