«A means to an end»

«A means to an end»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επετειακή εκπομπή σε live streaming με αφορμή τα 40 χρόνια από την αυτοκτονία του Ian Curtis

14 Μαΐου 2020

Στις 18 Μαΐου του 1980, ο Ian Curtis τραγουδιστής και στιχουργός των Joy Division, πήγε στο σπίτι του στο Μακλσφιλντ, είδε μια ταινία του Βέρνερ Χέρτζογκ στην τηλεόραση και μετά κρεμάστηκε στο σπίτι του βάζοντας τέλος στη σύντομη αλλά λαμπρή πορεία του συγκροτήματος.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, την ερχόμενη Δευτέρα ο κιθαρίστας και ο ντάμερ των Joy Division και στη συνέχεια των New Order, Bernard Sumner και Stephen Morris καθώς και ο τραγουδιστής των Killers Brandon Flowers, θα μιλήσουν για τον Curtis, τη ζωή του και την επιρροή που είχε ο ίδιος και οι Joy Division στη μουσική.

Στο live streaming το οποίο θα μεταδοθεί από το site και τη σελίδα του facebook της United We Stream, θα περιλαμβάνει ζωντανές εμφανίσεις από τους Elbow και Kodaline, ενώ το line up θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Οι διοργανωτές του γεγονότος κάνουν λόγο για ένα «δίωρο ζωντανής αποκλειστικής συζήτησης μουσικής και ποίησης», ενώ στην ζωντανή εκπομπή θα μιλήσουν η ηθοποιός Maxine Peake και ο φίλος του Curtis Mark Reeder.

Οι όποιες δωρεές θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για  την ψυχική υγεία και στον ευρύτερο δήμο του Μάντσεστερ.