Metallica: Live του 1983 μας έδειξαν και μας... έστειλαν!

Metallica: Live του 1983 μας έδειξαν και μας... έστειλαν!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μας έστειλαν αδιάβαστους τα ξημερώματα οι Metallica, προβάλλοντάς μας ένα μοναδικό ντοκουμέντο, την πρώτη-πρώτη συναυλία τους στην περιοχή του Ιλινόι του Σικάγο το 1983!

19 Μαΐου 2020

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Η προβολή έγινε στο πλαίσιο των live που παρουσιάζουν κάθε Δευτέρα βράδυ (3 ώρα Ελλάδος) εδώ και δύο μήνες περίπου που ο κόσμος κάθεται σπίτι λόγω κορωνοιού.

Το live, λοιπόν, που μεταδόθηκε από το «κανάλι» τους στο youtube και τη σελίδα τους στο facebook, αφορά την περιοδεία που έκαναν στις ΗΠΑ για την προώθηση του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο «Kill Em All», παίζοντας ως support στους Raven.

Στη σκηνή τέσσερεις μανιασμένοι 20αρηδες (για την ακρίβεια ο ντραμερ Lars Ulrich ήταν τότε 19, οι James Hetfield και Kirk Hammett 20, και ο μπασίστας Cliff Burton που έφυγε άδικα από τη ζωή τρία χρόνια αργότερα, 21), οι οποίοι κέρδιζαν με μεγάλη ευκολία την ανταπόκριση και το θαυμασμό του κοινού, παρόλο που, όπως είπαμε, ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι τότε.

Βλέποντας αυτό το live κατανοούμε πιο εύκολα πώς κατόρθωσαν μέσα σε έξι χρόνια από τότε να εμφανίζονται headliners σε διεθνή φεστιβάλ και να κουβαλούν στις βαλίτσες τους σπουδαία άλμπουμ όπως τα «Ride The Lighting», «Master Of Puppets», «...And Justice For All». Και πώς αρχές της δεκαετίας του '90 πια κατόρθωσαν να κατακτήσουν όλον τον πλανήτη με το «Black Album» και να θεωρούνται σήμερα μία από τις μεγαλύτερες μπάντες όλων των εποχών τόσο δισκογραφικά, όσο και στη σκηνή.

Το βίντεο του 1983 είχε κυκλοφορήσει μόνο σε συλλεκτική έκδοση ντοκιμαντερ-dvd για τον αδικοχαμένο Cliff Burton και σε επετειακό box για το «Kill Em All».

Σας αφήνουμε αυτό το βιντεάκι εδώ για να πάρετε μία γεύση.