Σοκαριστικό: τέλος εποχής για το Cirque Du Soleil

Σοκαριστικό: τέλος εποχής για το Cirque Du Soleil
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, ενώ η εταιρεία απέλυσε 3.500 υπαλλήλους, ήτοι το 95% του εργατικού της δυναμικού

30 Ιουνίου 2020

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι το Cirque Du Soleil υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και περίπου 3.500 εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία με έδρα το Μόντρεαλ απέδωσε το γεγονός στην ακύρωση των παραστάσεών του λόγω κορωνοϊού αφού επί τρεις μήνες είχαν ακυρωθεί όλες οι παραστάσεις.

«Τα τελευταία 36 χρόνια, η Cirque du Soleil υπήρξε ένας πολύ επιτυχημένος και κερδοφόρος οργανισμός», δήλωσε ο Daniel Lamarre, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. «Ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από την αναγκαστική διακοπή όλων των παραστάσεων μας λόγω του κορωνοϊού, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας».

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα το χρέος της εταιρείας αγγίζει σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η εταιρεία είχε λάβει 300 εκατομμύρια δολάρια για να «υποστηρίξει μια επιτυχημένη επανεκκίνηση και να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κατάθεση αίτησης πτώχευσης έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή αναστολή της παραγωγής των παραστάσεών της, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Λας Βέγκας. Δέκα ακόμη παραστάσεις περιοδεύουν ανά τον κόσμο ανάμεσά τους τα «O», «Michael Jackson One» και «The Beatles LOVE».