«Restart» στον 105.5 Στο Κόκκινο και τον Alpha 98.9 με νέους διευθυντές

«Restart» στον 105.5 Στο Κόκκινο και τον Alpha 98.9 με νέους διευθυντές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η τωρινή απήχηση των δύο ραδιοσταθμών και τι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Νίκος Ξυδάκης και Τάκης Χατζής, αντίστοιχα.

10 Ιουλίου 2020

Τόσο ο 105.5 Στο Κόκκινο όσο και ο Alpha 98.9 θα πορευτούν το επόμενο διάστημα με νέους επικεφαλής. Ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Νίκου Ξυδάκη στη διεύθυνσή του, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου τα «ηνία» του ενημερωτικού ραδιοφώνου του ομίλου Βαρδινογιάννη αναλαμβάνει ο Τάκης Χατζής. Δύο έμπειροι δημοσιογράφοι και με μακρά πορεία στον χώρο. Τι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, όμως, στα νέα τους πόστα;

Ο 105.5 Στο Κόκκινο βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο σε φάση αναδιοργάνωσης. Με διευθυντή τον Νίκο Σβέρκο έχει καταφέρει και έχει ξανά συγκροτημένο πρόγραμμα, ανανέωσε ριζικά το image του με νέο λογότυπο και άλλαξε εγκαταστάσεις, «μετακομίζοντας» από του Ψυρρή στο Μεταξουργείο μαζί με την Αυγή. Όπως επισημάναμε ΕΔΩ από τον Ιούνιο, με τη νέα σεζόν θα γίνει αμιγώς ενημερωτικός τις καθημερινές και πιο μουσικός τα Σαββατοκύριακα.

Στην τελευταία μέτρηση της MRB και της Global Link, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο 105.5 Στο Κόκκινο τα πήγε αρκετά καλά για τα δεδομένα του. Ήταν 30ος με 2,4%, καταγράφοντας άνοδο 0,6 μονάδων, ενώ ήταν ο Νο.1 σταθμός της πόλης στη λίστα με τη μέση διάρκεια ακρόασης, έχοντας 185,8 λεπτά μέσο όρο. Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι ανέκαθεν ένα από τα θετικά του ραδιοσταθμού. Μπορεί, δηλαδή, να κινείται συνήθως πέριξ του 2% στις ακροαματικότητες, αρκετά μακριά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, αλλά έχει ένα από τα πιο «πιστά» κοινά ανάμεσα σε όλους τους σταθμούς της πόλης.

Έχοντας πλέον περάσει κατά 100% στον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο Alpha 98.9 έκανε μερικές (μικρές) προσθήκες στο πρόγραμμά του, στο ξεκίνημα της σεζόν που διανύουμε. Οι μεγάλες αλλαγές ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες με τα νέα του σήματα, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια περίπου, ενώ με επικεφαλής τον Τάκη Χατζή θα εμπλουτίσει τον ενημερωτικό του τομέα με νέες «μεταγραφές» - όπως αυτή του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Από την επαναφορά του το 2012 μέχρι πρόσφατα, ο Alpha 98.9 λειτουργούσε ουσιαστικά ως «παρακλάδι» του τηλεοπτικού Alpha, φιλοξενώντας στα μικρόφωνά του αρκετούς «τηλεαστέρες» χωρίς όμως εκείνοι να κάνουν τη διαφορά. Σε πολλά επίπεδα έμοιαζε (και μοιάζει ακόμα) εγκαταλελειμένος, όπως στο πρόγραμμά του σε ορισμένες ζώνες, στο image του και την παρουσία του στο internet. Παρά τις καλές κινήσεις που έγιναν από τον τωρινό διευθυντή του σταθμού, τον Γιώργο Σμυρνή.

Από πλευράς απήχησης ο Alpha 98.9 βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα με τον 105.5 Στο Κόκκινο. Στην τελευταία μέτρηση ακροαματικότητας, την περίοδο του «lockdown», ήταν 31ος με 2,2% καταγράφοντας άνοδο 0,3%. Εν αντιθέσει όμως με τον κομματικό ραδιοσταθμό, ο Alpha 98.9 ήταν αρκετά πιο κάτω στην μέση διάρκεια ακρόασης (26ος) με 85,4 λεπτά μέσο όρο, πάνω μόνο από το Πρώτο Πρόγραμμα (29ο με 83,7 λεπτά μ.ό.) ανάμεσα στα ενημερωτικά ραδιόφωνα.

Δύο νέοι διευθυντές, λοιπόν, σε δύο ειδησεογραφικούς ραδιοσταθμούς που θέλουν να «ξεκολλήσουν» από το 2% και να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο. Από τον Σεπτέμβριο τα σπουδαία...