Live από την Επίδαυρο αλλά μόνο για όσους είναι εκτός Ελλάδας

Live από την Επίδαυρο αλλά μόνο για όσους είναι εκτός Ελλάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία ακατανόητη κίνηση του υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Θεάτρου που τη θεωρούν καλή και τη διαφημίζουν και από πάνω.

16 Ιουλίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, λοιπόν, οι «Πέρσες» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο θα μεταδοθούν live με αγγλικούς υπότιτλους, δωρεάν στο YouTube, το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 21.00 ώρα Ελλάδας. Το ωραίο της υπόθεσης είναι που το live streaming θα είναι διαθέσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός Ελλάδας!

Γιατί αυτό; Γιατί να μην δουν και οι Ελληνες την παράσταση; Τι φοβούνται, μήπως χάσουν κάποια εισιτήρια από ανθρώπους που θα πήγαιναν στην Επίδαυρο και μόλις μάθαιναν πως μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω YouTube θα ματαίωναν το ταξίδι τους; Αστεία πράγματα. Ειδικά για μία κρατική σκηνή. Σαν τιμωρία προς το ελληνικό κοινό μοιάζει. Γιατί να μην τη δει κάποιος από την Αλεξανδρούπολη; Ή την Κρήτη; Η τη Ζάκυνθο

«Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού, προσκαλεί ολόκληρο τον πλανήτη να προσέλθει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο ωραιότερο θέατρο του κόσμου, για να γίνει μέτοχος και κοινωνός, έστω και ψηφιακά, της παράστασης των Περσών» δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης των Περσών.

Θέλω να δω πόσοι θα είναι τελικά αυτοί που θα παρακολουθήσουν ζωντανά την παράσταση. Οι ξένοι, δηλαδή. Οι οποίοι φυσικά θα διαβάσουν τις δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη και του Δημήτρη Λιγνάδη στα ελληνικά ΜΜΕ και θα στηθούν στους υπολογιστές τους να μη χάσουν το θέαμα.

Μία πολύ σωστή απόφαση την ακυρώνουν μόνοι τους.