Δυσοίωνες προβλέψεις για τα live από έναν insider

Δυσοίωνες προβλέψεις για τα live από έναν insider
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αγώνας για να μην κλείσουν μικρές σκηνές. B.Johnson: Από Οκτώβριο οι μεγάλες συναυλίες

17 Ιουλίου 2020

Για όσους είχαν ελπίδες ότι η κατάσταση στη μουσική βιομηχανία και κυρίως στα live -τα οποία μετατράπηκαν σε... είδος προς εξαφάνιση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- θα παρουσίαζε κάποια βελτίωση από το φθινόπωρο με εντεύθεν, οι προβλέψεις ενός insider του χώρου φέρνουν ανώμαλη προσγείωση.

«Σφαγή...»

Ο συνιδρυτής του περίφημου φεστιβαλ Lollapalooza, Marc Geiger, εκτίμησε, σε podcast, ότι τα πράγματα με τις ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών θα εξομαλυνθούν «αργά το 2021, μάλλον μέσα στο '22», προσθέτοντας δυσοίωνα ότι «οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι πολύ πιο οδυνηροί από το προηγούμενο εξάμηνο και το αμέσως επόμενο εξάμηνο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο».

Ο Geiger είπε ότι αν αποδειχθεί ότι έχει δίκιο τότε έρχεται «σφαγή, χρεοκοπίες και πολύ άσχημα πράγματα για όλη τη βιομηχανία» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο κορωνοϊός, αλλά και το ζήτημα της ασφάλισης των συναυλιών, όπερ σημαίνει ότι μέχρι να βρεθεί τουλάχιστον φάρμακο για το Covid-19 (αν όχι εμβόλιο), τα πράγματα παραμένουν πολύ δυσοίωνα.

Κλείνουν venues

Προς επίρρωση των όσων λέει ο Geiger, ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται από τη Βρετανία και συγκεκριμένα το Μάντσεστερ, όπου δύο ιστορικά λαϊβάδικα, το Deaf Institute και το Gorilla ανακοίνωσαν ότι βάζουν λουκέτο, μην αντέχοντας την οικονομική καταστροφή λόγω της πανδημίας, παρά το bailout ύψους, 1,57 δισ. λιρών που πρόσφερε η κυβέρνηση για τα μουσικά κλαμπ και τους χώρους τέχνης.

Τα νέα προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου της πόλης, Andy Burnham, ο οποίος σε tweet του διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτραπούν τα λουκέτα.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβερνητική βοήθεια είναι σταγόνα στον ωκεανό της ζημιάς που έχει προκαλέσει στη μουσική βιομηχανία η πανδημία και, όπως ανέφερε και ο Geiger, αναμένεται «σφαγή»...

Πάντως, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από τον Οκτώβριο θα επιτρέπονται οι μεγάλες συναυλίες. Ο ίδιος αφού δήλωσε ότι η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα το νωρίτερο το Νοέμβριο, ξεκαθάρισε ότι τα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, ενώ από την 1η Αυγούστου θα μπορούν να πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές παραστάσεις σε υπαίθριο χώρο.