Συναυλία της ΚΟΑ στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ennio Morricone

Συναυλία της ΚΟΑ στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ennio Morricone
Ακολουθήστε μας στο Google news

Yπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Άντριαν Πραμπάβα, αλλά χωρίς την παρουσία κοινού

08 Σεπτεμβρίου 2020

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η ΚΟΑ, σε συνεργασία με το European FilmPhilharmonic Institute, θα δώσει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Morricone που θα περιλαμβάνει όχι μόνο εμβληματικά soundtrack από τη δεκαετία του ’60 (The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a Time in the West), αλλά και σύγχρονες δημιουργίες του, όπως η μουσική για τη Malena του Τζουζέπε Τορνατόρε και η βραβευμένη με Όσκαρ μουσική για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο The Hateful Eight.

Την ΚΟΑ διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Adrian Prabava. Γεννημένος στην Ινδονησία, ο Prabava σπούδασε βιολί στη Μουσική Ακαδημία του Ντέτμολντ και διεύθυνση ορχήστρας στην Ακαδημία του Ανόβερου. Το 2005 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό για νέους μαέστρους της Μπεζανσόν. Ο Prabava έχει διευθύνει μεγάλες ορχήστρες, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Κρατική Ορχήστρα του Βραδεμβούργου (Φρανκφούρτη), η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Ζάαρμπρυκεν, η Φιλαρμονική του Γιοχάνεσμπουργκ, η Ορχήστρα NDR της Ραδιοφωνίας του Ανόβερου, η Φιλαρμονική της Ολλανδίας, η Ορχήστρα του Παρισιού, η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας, η Εθνική Ορχήστρα του Καπιτωλίου της Τουλούζης, η Φιλαρμονική του Στρασβούργου, η Φιλαρμονική του Όσλο, η Εθνική Βασιλική Ορχήστρα της Σκωτίας, η Συμφωνική της Βασιλείας και η Συμφωνική του Τρόντχαϊμ.

Η συναυλία δεν θα έχει κοινό αλλά θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο Ξέφωτο, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ και την σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Το αφιέρωμα στον Ennio Morricone πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και είναι συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και του ΚΠIΣΝ. Εντάσσεται στην πρωτοβουλία Tempo Forte Italia-Ελλάδα 2020. Με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.  Με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.