Λουκέτο στην εστίαση προτείνουν οι καταστηματάρχες (UPDATE)

Λουκέτο στην εστίαση προτείνουν οι καταστηματάρχες (UPDATE)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Aπό τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου λόγω « της αδιαφορίας της κυβέρνησης εν μέσω της πανδημίας». Δεν θα συμμετάσχουν τα καταστήματα της Αττικής

08 Σεπτεμβρίου 2020

UPDATE:Τα καταστήματα εστίασης στην Αττική δεν θα συμμετάσχουν στο lockdown του κλάδου από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής (ΕΕΕΣΑ)

---------------

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) καλεί από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου τους ιδιοκτήτες κατηγορώντας την κυβέρνηση για στοχοποίηση του κλάδου και αδιαφορία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι «παρά τις προσπάθειες για έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, αυτό που εισπράττουν μέχρι σήμερα, είναι αυτό που εισπράττει ο κλάδος από κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες: αδιαφορία. Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Τα προβλήματα της εστίασης έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίο αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού λόγω των συνεπειών που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας».

Το Σωματείο ζητά μεταξύ άλλων απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ελευθερία για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους, μείωση ενοικίων, μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση της προκαταβολής φόρου στο 100%.

Η ανακοίνωση

Προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, θέτοντας προς συζήτηση οργανωμένες προτάσεις και ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο, προβλέποντας την καταστροφή που ερχόταν κατά πάνω μας.

Ωστόσο, αυτό που εισπράττουμε μέχρι σήμερα, είναι αυτό που εισπράττει ο κλάδος από κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Τα προβλήματα της Εστίασης έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίο αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού λόγω των συνεπειών που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Το χειρότερο είναι, όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο για αδιαφορία, αλλά και για στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία είναι το θύμα που πληρώνει τα σπασμένα, με τις ευλογίες και του ανύπαρκτου, ουσιαστικά, συνδικαλισμού ανωτέρων και ανωτάτων βαθμίδων, που λειτουργώντας ως «υπάλληλοι» του κράτους, «κωφεύουν» μέσα από διπλωματικές σχέσεις και ζημιογόνους συμβιβασμούς.

Επειδή, λοιπόν, δεν έχουμε μάθει στις παρακλήσεις, όπως μας έμαθαν κι αυτοί με τις καθημερινές Κ.Υ.Α., που άλλαζαν όμως τη ζωή μας και τα φώτα μας, αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση και να προτείνουμε στον κλάδο: 

Γενικό επαναλαμβανόμενο εάν απαιτηθεί lockdown του κλάδου: Η Εστίαση αναστέλλει τη λειτουργία της, σε πρώτη φάση και παραμείνει κλειστή από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.