Τι αποκαλύπτουν -συνοπτικά- οι New York Times για τον Τραμπ

Τι αποκαλύπτουν -συνοπτικά- οι New York Times για τον Τραμπ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία σπουδαία δημοσιογραφική αποκάλυψη σήμερα από τη μεγαλύτερη και καλύτερη εφημερίδα του κόσμου.

28 Σεπτεμβρίου 2020

Οι New York Times λοιπόν φέρνουν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για φοροαποφυγή του προέδρου των ΗΠΑ, στοιχεία που πάνε δεκαετίες πίσω. Και στοιχεία, όπως λέει η εφημερίδα, που συγκέντρωνε εδώ και μήνες. Ιδού, συνοπτικά, μερικά από αυτά (θα ακολουθήσουν κι άλλα λένε οι συντάκτες της).

1) Ο Τραμπ δεν πλήρωσε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος στα 11 από τα 18 χρόνια που εξέτασε η εφημερίδα. Το 2017, ενώ ήταν ήδη πρόεδρος, πλήρωσε φόρο, κρατηθείτε, 750 δολάρια.
2) Παρουσιάζει ζημιές για πολλά έτη ενώ έχει κι επιστροφή φόρου 72,9 εκατομμυρίων δολαρίων που αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.
3) Πολλές από τις επιχειρήσεις του, όπως τα γήπεδα του γκολφ, αναφέρουν μεγάλες ζημιές, γεγονός το οποίο οδηγούσε σε επιπλέον μείωση φόρων.
4) Υπάρχουν δάνεια που εγγυήθηκε ο ίδιος, δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
5) Παρά τις ζημιές ωστόσο αυτός έκανε μία πλούσια ζωή λαμβάνοντας φορολογικές εκπτώσεις για προσωπικά έξοδα, όπως κατοικίες, αεροσκάφη κ.ά.
6) Στα έξοδα περιλαμβάνονται και 70.000 δολάρια σε κομμωτήρια για τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση.
7) Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν δηλωμένη ως υπάλληλος του Οργανισμού Τραμπ κι έπαιρνε «συμβουλευτικές αμοιβές» που μείωναν κι άλλο τους φόρους της οικογενείας.
8) Εχει λάβει χρήματα από ξένες πηγές και ομάδες συμφερόντων των ΗΠΑ, κάτι που δεν ήταν γνωστό έως τώρα. Για τη Ρωσία ωστόσο δεν αποκαλύπτεται κάτι καινούργιο.