Δημοσκόπηση: Ναι στη λειτουργία θεάτρων, σινεμά και μουσικών σκηνών το χειμώνα

Δημοσκόπηση: Ναι στη λειτουργία θεάτρων, σινεμά και μουσικών σκηνών το χειμώνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαφής πρόθεση της πλειοψηφίας του κοινού να προσέλθει στους χώρους του πολιτισμού, εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι απαραίτητες συνθήκες περιορισμού του COVID-19

28 Σεπτεμβρίου 2020

Ναι σε ανοιχτά θέατρα το χειμώνα, μουσικές σκηνές και σινεμά εφόσον τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα λέει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του Youfly.com.

Τα αποτέλεσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται σε μια περίοδο όπου έχουν αναβληθεί όλες οι  συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις και ανοιχτά παραμένουν μόνο τα θερινά σινεμά. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι του πολιτισμού περιμένουν την ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων βάσει των οποίων θα λειτουργούν οι χώροι τον χειμώνα.

Η δίψα του κόσμου για να παρακολουθήσει μια παράσταση ή ένα live εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, αποτυπώνεται στην έρευνα.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά  οι χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων το 78%, τάσσεται υπέρ της λειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων, το 77,50% υπέρ του ανοίγματος των θεάτρων και το 64,60% υπέρ της λειτουργίας των μουσικών σκηνών.

Οι ερωτηθέντες λένε ναι και σε χώρους όπου θα φοράνε μάσκα και θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Το 81,70% σκοπεύει πάει θέατρο, το 79,30% σινεμά, ενώ το 62,30% θα πήγαινε σε μουσική σκηνή.

 

Αν η πληρότητα των χώρων κυμαίνεται ανάμεσα στο 50% και το 60%, το 69,80% θα προτιμήσει μεγάλους χώρους και το 55,50% μικρότερους.

Ένα πολύ βασικό θέμα είναι και η προαγορά εισιτηρίων. Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 58,50% του κοινού δεν είναι διατεθειμένο να προαγοράσει τα εισιτήρια, ενώ οι μισοί λένε ναι στο να παρακολουθήσουν online μία θεατρική ή μουσική παράσταση έναντι χαμηλού αντιτίμου.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η δημοσκόπηση του Youfly.com κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας αναγνωστών. Το ερωτηματολόγιο της δημοσκόπησης, συμπληρώθηκε από τον αριθμό ρεκόρ των 2004 συμμετεχόντων, γεγονός που από μόνο του αντικατοπτρίζει το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για την πορεία των πολιτιστικών εκδηλώσεων και του πολιτισμού εν γένει, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση, που άρχισε την Δευτέρα 21/9/2020 και έληξε το Σάββατο 26/9/2020, απευθυνόταν σε κοινό 18-65 ετών και αποτελούνταν από 10 ερωτήσεις, που είχαν ως στόχο την αποτύπωση των προθέσεων του φιλοθεάμονος κοινού, σε σχέση με την προσέλευσή του σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την παρακολούθηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, για την περίοδο 2020-2021.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αποτυπώνουν την γνήσια αγωνία του κοινού για την τύχη που προδιαγράφεται για το πολιτιστικό τοπίο της χώρας, σε μια περίοδο που οι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος παραμένουν κλειστοί με κρατική οδηγία και οι Παραγωγοί αναμένουν την ανακοίνωση των νέων μέτρων, για τις ημερομηνίες έναρξης των δραστηριοτήτων τους. Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την σαφή πρόθεση της πλειοψηφίας του κοινού να μείνει πιστό στην πολιτιστική σκηνή της χώρας και να προσέλθει στους χώρους του πολιτισμού, εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι απαραίτητες συνθήκες περιορισμού του COVID-19.