Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης των 60’ς by Rembrandt and The Cat

Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης των 60’ς by Rembrandt and The Cat
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σεμινάριο με την αφήγηση του μουσικογράφου Δημήτρη Κάζη

28 Σεπτεμβρίου 2020

Από τον Bob Dylan και την Carole King μέχρι τον Lou Reed και τον Paul Simon, η μουσική που καθόρισε τις αναζητήσεις και την αισθητική μιας ολόκληρης εποχής παρουσιάζονται σε ένα σεμινάριο με την αφήγηση του μουσικογράφου Δημήτρη Κάζη.

Κανένα μέρος στον πλανήτη δεν είχε τη μουσική ποικιλομορφία της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 60. Από την πιο εμπορική ως την πιο πειραματική εκδοχή της, η μουσική σκηνή της πόλης ήταν η πιο ζωντανή, ευρηματική και προκλητική στον κόσμο.

Ήταν η εποχή που έκαναν τα πρώτα τους βήματα μουσικοί, τραγουδοποιοί και παραγωγοί, καθορίζοντας την αισθητική μιας ολόκληρης γενιάς αλλά και ασκώντας σημαντική επιρροή στη μουσική της Δύσης.

Η Εβραϊκή κοινότητα της Νέας Υόρκης των 60’ς που άφηνε ήδη το έντονο αποτύπωμα της στη λογοτεχνία και την τέχνη υπήρξε η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια της εκρηκτικής αυτής δημιουργικότητας στη μουσική με τα μέλη της όχι μόνο να χαράζουν την δική τους αναγνωρίσιμη πορεία ως δημιουργοί αλλά και να βρίσκονται στα μετόπισθεν προωθώντας και προβάλλοντας τους καλλιτέχνες.

Είναι η στιγμή που οι Dylan, Simon & Garfunkel, Leonard Bernstein, Phil Spector, Leonard Cohen, Carole King και πολλοί ακόμη μεσουρανούν, η Νέα Υόρκη είναι η πόλη με τις αμέτρητες προοπτικές και δυνατότητες καριέρας ακόμη και για τους πλέον αντισυμβατικούς, ενώ ακούραστη η μουσική βιομηχανία βρίσκει τον τρόπο και για την εμπορική τους επιτυχία.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Κάζης θα αφηγηθεί τη συναρπαστική τους ιστορία, φέρνοντας στο φως τις άγνωστες πτυχές της σε μια διάλεξη διαφορετική με πολλή, πολλή μουσική.

Πλατφόρμα Zoom Ώρα: 19:00

Συμμετοχή: 6 ευρώ

Κρατήσεις: [email protected]

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat (διαδικτυακή μετεξέλιξη των πολιτισμικών εταιριών Thessaloniki Walking Tours και Athens Walking Stories) ξεκίνησε τις δράσεις της την Άνοιξη του 2020. Στόχος της είναι η δημιουργία διαδικτυακών πολιτισμικών προϊόντων (σεμινάρια λογοτεχνίας, τέχνης και ιστορίας, δημόσιες συζητήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ταξίδια, διαδικτυακές παραστάσεις και performances κ. α.)



Στην ίδια κατηγορία