Σίγησε η κιθάρα του Eddie Van Halen

Σίγησε η κιθάρα του Eddie Van Halen
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νεκρός στα 65 του μετά από μάχη με τον καρκίνο

06 Οκτωβρίου 2020

Ο Eddie Van Halen, o άνθρωπος που κατά πολλούς επανακαθόρισε τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας από τη δεκαετία του 1980 και εντεύθεν, «έφυγε» για το μεγάλο jam των ουρανών. Ήταν 65 χρονών και πέθανε μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένος το 1955 στην Ολλανδία και μεγαλωμένος στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, ο Eddie Van Halen έφτιαξε το ομώνυμο συγκρότημα μαζί με τον αδελφό του και ντράμερ Alex στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ήδη από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος -στο οποίο συμμετείχαν ο David Lee Roth στο τραγούδι και ο Michael Anthony στο μπάσο- η βιρτουοζιτέ του Eddie στην κιθάρα έγινε εμφανής με το εκρηκτικό σόλο στο τραγούδι «Eruption».

Το 1984 οι Van Halen απέκτησαν στάτους superstars με τον δίσκο «1984» το single του οποίου, το περίφημο «Jump» έγινε το μοναδικό νο. 1 στα charts του Billboard.

Ένα χρόνο πριν ο Eddie Van Halen είχε «βάλει φωτιά» στο «Beat It» του Michael Jackson, χαρίζοντάς του ένα χαρακτηριστικό σόλο.

Το συγκρότημα συνέχισε ως και τη δεκαετία του 2000, ωστόσο, ο Eddie είχε τεράστια προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργική αφαίρεση μέρους της γλώσσας του λόγω του καρκίνου που ήδη τον ταλαιπωρούσε.

Επίσης, προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά οδήγησαν στην κατάρρευση του γάμου του με την ηθοποιό Valerie Bertinelli.

Το συγκρότημα προσπάθησε να συνεχίσει τις συναυλίες και τη δισκογραφία, αλλά μετά από περιοδεία το 2012, η υγεία του επιδεινώθηκε και ο Roth είπε σε συνέντευξή του το 2019 ότι οι Van Halen «έχουν τελειώσει».

Τελικά, μετά από θεραπεία για καρκίνο στο λαιμό, ο Eddie ουσιαστικά αποσύρθηκε μέχρι το τέλος...

 



Στην ίδια κατηγορία