Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 22,2% εκεί που ψηφίζει η ΓΑΔΑ

Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 22,2% εκεί που ψηφίζει η ΓΑΔΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Να τι έχουν τα έρμα τα ΜΑΤ και λυσσάνε...

07 Οκτωβρίου 2020

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Δεν πέρασαν παρά 5-10 δευτερόλεπτα από την ανακοίνωση της απόφασης κατά της Χρυσής Αυγής και ενώ ο κόσμος ακόμη χειροκροτούσε από ενθουσιασμό, η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια. «Είμαι βουλευτής» είπε ο Γ. Βαρουφάκης σ' ένα ΜΑΤατζή διαμαρτυρόμενος για τις απρόκλητες επιθέσεις, «ένας λόγος παραπάνω για να σε γαμήσω αρχίδι» του απάντησε εκείνος, όπως καταγγέλλει ο Γραμματέας του Μέρα 25

Τα είχαν «πάρει» σήμερα στην αστυνομία και τα ΜΑΤ ειδικότερα, αφού είναι γνωστό ότι στις τάξεις τους πολλοί ήταν ένθερμοι ψηφοφόροι της εγκληματικής οργάνωσης (σ.σ. ναι, μπορούμε πια να το γράψουμε και επίσημα έτσι) Χρυσή Αυγή.

---) Στις εκλογές του 2012 «στα εκλογικά τμήματα της Καισαριανής, όπου ψηφίζουν υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ), συγκέντρωσε ποσοστά από 12,4% έως 18,95%, αρκετά δηλαδή πάνω από τον γενικό μέσο όρο του κόμματος» έγραφε τότε η Καθημερινή σε ρεπορτάζ της. Τα ίδια και... χειρότερα στους Αμπελόκηπους, στα εκλογικά τμήματα 806 και 807 όπου ψήφιζαν υπηρετούντες στην ΓΑΔΑ και η Χ.Α. είχε έρθει πρώτο κόμμα με ποσοστά 22,2% και 21,3% αντίστοιχα.
---) Στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 «σε 16 εκλογικά τμήματα της περιοχής Αμπελοκήπων, όπου ψηφίζουν αστυνομικοί της ΓΑΔΑ, ο μέσος όρος της ΧΑ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ήταν 14,20%, όταν το ποσοστό της συνολικά στην Α' Αθήνας ήταν 6,91%» έγραφε ο Ριζοσπάστης και συμπλήρωνε «δηλαδή ήταν αυξημένο κατά 7,29%, γεγονός που μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την ειδική συνεισφορά των ψήφων των αστυνομικών. Αυξημένο ποσοστό κατά 4,09% είχε πάρει η ΧΑ στα τμήματα αυτά και στις εκλογές του Γενάρη».

Για τη σημερινή απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών ευθύνη φυσικά έχει και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και ο πολιτικός προϊστάμενός της υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ από δω και πέρα, όταν δηλαδή στις τάξεις της υπάρχουν χιλιάδες υποστηρικτές μίας εγκληματικής οργάνωσης.