Ο χειμώνας έρχεται: «Φόβος» στις μουσικές σκηνές

Ο χειμώνας έρχεται: «Φόβος» στις μουσικές σκηνές
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να μην πέσουμε στον γκρεμό», αναφέρει ιδιοκτήτης στο Rolling Stone

13 Οκτωβρίου 2020

O Todd Mayo ιδιοκτήτης του The Caverns στο Pelham χαρακτηρίζει στο Rolling Stone ως «ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού» το The Caverns. Ο γραφικός χώρος στο Pelham θα μπορούσε να είναι μία εντυπωσιακή εξωτερική μουσική σκηνή.  

Από την ίδρυσή του το 2018, το The Caverns έχει φιλοξενήσει από τους The Flaming lips και Los Lobos μέχρι τον Steve Earle.

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις έχουν σταματήσει από τον περασμένο Μάρτιο, δεν υπάρχουν έσοδα και ο Mayo έχει αρχίσει στην πλαγιά ενός λόφου μια σειρά από live με επικεφαλής τον Jason Isbell.

Ωστόσο όσο επιτυχημένα και αν είναι τα shows του Isbell, το The Caverns έχει να αναμετρηθεί και με τον χειμώνα.

Στους παγερούς και σκοτεινούς μήνες οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους βγαίνουν από το πλάνο. Και τα έσοδα των εισιτηρίων ήδη ήταν ελάχιστα από τα drive - in και τα μικρά shows. «Με περιορισμένο αριθμό θεατών και τα χρέη να τρέχουν οι ιδιοκτήτες χώρων συναυλιών αντιμετωπίζουν ήδη πολύ μεγάλες δυσκολίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Από την άλλη το Tupelo Music Hall στο Derry, ένα από τα πρώτα που υποστήριξε το drive in κατάφερε να βγάλει ένα κερδοφόρο καλοκαίρι.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο για τον οποιονδήποτε να βγάζει χρήματα, ωστόσο εμείς σταθήκαμε τυχεροί», λέει ο ιδιοκτήτης του Scott Hayward. «Μας ανήκει το κτίριο, είμαστε σε ένα βιομηχανικό πάρκο που δεν ενοχλούμε και διαθέτουμε και ένα μεγάλο πάρκινγκ στο οποίο μπορούμε να πραγματοποιούμε shows.

Στο Tupelo πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 100 drive-in shows και πήγε τόσο καλά που δούλεψαν και τα 38 άτομα του προσωπικού. Αλλά όσο πλησιάζει ο χειμώνας, τα εξωτερικά shows θα σταματήσουν και θα συνεχιστούν σε κλειστό χώρο. Ωστόσο, η μειωμένη χωρητικότητα που επιβάλλει η πανδημία θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα.

«Έχω δει να χιονίζει πριν το Halloween. Δεν μπορείς να περιμένεις κάποιος να παίξει κιθάρα σε αυτόν τον καιρό και ούτε ο κόσμος να κάθεται στο αυτοκίνητό του», καταλήγει ο Hayard.  



Στην ίδια κατηγορία