Η Δημοκρατία δεν κολλάει...

Η Δημοκρατία δεν κολλάει...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

15 Νοεμβρίου 2020

Προχθές, ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως το ΜέΡΑ 25 θα παραστεί στο Πολυτεχνείο με 9μελή αντιπροσωπεία (7 βουλευτές συν 2 στελέχη) και πως θα κάνει πορεία στο... πεζοδρόμιο. Εκείνη τη στιγμή ο Χρυσοχοΐδης ΔΕΝ ανέφερε ότι είναι πρόβλημα τα 9 άτομα αλλά ότι πρέπει να κλείσει... ραντεβού με την αστυνομία για να γίνει η κατάθεση στεφάνου. Ο Βαρουφάκης το απέκλεισε και τότε ο Χρυσοχοΐδης άρχισε να του λέει σε έντονο ύφος ότι εκεί θα υπάρχει εισαγγελέας και αστυνομία, υπονοώντας ότι θα γίνουν συλλήψεις βουλευτών.

Χθες τα... μεσάνυχτα εκδόθηκε το διάταγμα για την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων από 4 άτομα και άνω από 15 έως 18 Νοέμβρη.
Στο σχέδιο που έχει καταστρώσει η κυβέρνηση για να επιρρίψει τις ευθύνες των εγκληματικών της επιλογών στη διαχείριση του covid 19 στο λαό, το «κόλπο» με το Εφετείο δεν έπιασε γιατί ήρθε ο Άγιος Δημήτριος από τη Θεσσαλονίκη και προκάλεσε χάος.
Ο Βαρουφάκης (άσχετα αν τον συμπαθείς ή όχι), ξέρει από... σκάκι: απέφυγε την παγίδα της μεγάλης «πορείας» για το Πολυτεχνείο και έστησε μία δική του, για να φανούν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, αυτή της ολιγομελούς αντιπροσωπείας. Όπως το ίδιο έπραξαν και οι παλιές καραβάνες του ΚΚΕ.

Το χθεσινοβραδινό διάταγμα δείχνει ότι ο Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση τα έχουν παντελώς χαμένα και ότι λειτουργούν με όρους μπουλινγκ κατά της Δημοκρατίας, έτοιμοι να συλλάβουν ακόμη και βουλευτές που θα συμμετάσχουν σε αντιπροσωπείες με λίγα μέλη που σε καμία περίπτωση δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Νομίζω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο οφείλει να πράξει, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα να κατευθυνθεί με 5-10 βουλευτές προς το Πολυτεχνείο και αν θέλουν ας... συλλάβουν και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτή τη συγκυρία δεν χρειάζεται πολύς κόσμος για να λάμψει η αλήθεια ακόμα και στον πιο δύσπιστο που νομίζει ότι είναι η δημόσια υγεία το θέμα. Αρκεί να πάνε αυτοί που πρέπει.