ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: TO ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: TO ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως γράφει η Βικιπαίδεια, ο Γιώργος Χατζηπαύλου (1977-) θεωρείται μία από τις κυρίαρχες μορφές στο χώρο του ελληνικού stand-up comedy και έγινε ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις τηλεοπτικές εκπομπές Σκερτσάκια (ΑΝΤ1), Σφηνάκια (ALPHA) και Κάτι Ψήνεται (ALPHA). Ταυτόχρονα, κάνει εκπομπή κάθε μέρα, 16:00 με 19:00 στον Freedom 88,9.

07 Μαρτίου 2010Όπως γράφει η Βικιπαίδεια, ο Γιώργος Χατζηπαύλου (1977-) θεωρείται μία από τις κυρίαρχες μορφές στο χώρο του ελληνικού stand-up comedy και έγινε ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις τηλεοπτικές εκπομπές Σκερτσάκια (ΑΝΤ1), Σφηνάκια (ALPHA) και Κάτι Ψήνεται (ALPHA). Ταυτόχρονα, κάνει εκπομπή κάθε μέρα, 16:00 με 19:00 στον Freedom 88,9.

Αν σου ζητούσαν να επιλέξεις μεταξύ τηλεόρασης και ραδιοφώνου, ποια θα ήταν η επιλογή σου;
Απολαμβάνω εξίσου και τα δύο. Την τηλεόραση όμως, σε αντίθεση με το ραδιόφωνο, δεν την κυνήγησα ποτέ κι απλώς όταν ήρθε απόλαυσα ό,τι συνέβη. Το ραδιόφωνο, όμως, ήταν επιλογή μου. Μπροστά στο μικρόφωνο μπορώ να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Δεν υπάρχει ρόλος και δεν χρειάζεται να εξυπηρετήσω ένα concept. Έχω απόλυτη ελευθερία και μπορώ να σκέφτομαι δυνατά, πράγμα που θεωρώ αποκλειστικό προνόμιο του ραδιοφώνου γιατί ο χρόνος εκεί κυλά πολύ διαφορετικά από την τηλεόραση.
Ουσιαστικά, για μένα, η διαφορά τους θυμίζει την αντίθεση ανάμεσα σε μία σχέση στην οποία απλά περνάς καλά και μία σχέση που σου εμπνέει αφοσίωση και πάθος.

Η μαγεία υπάρχει ακόμα στο ραδιόφωνο;
Το ραδιόφωνο σαν μέσο είναι μαγικό. Μουσική… λέξεις… Κι όσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διάθεση να δημιουργήσουν και να προσφέρουν μαγεία, το ραδιόφωνο θα είναι πάντα ένα διαθέσιμο βήμα για αυτούς. Η εποχή μας μπορεί να μοιάζει σκληρή και να φαίνεται ότι όλα είναι λίγο πιο κυνικά, όμως πάντα υπάρχουν εκείνοι που «αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται». Μέσα από το ραδιόφωνο, λοιπόν, όλοι αυτοί συναντιούνται πιο εύκολα, γιατί η μαγεία τους οδηγεί.

Ως μετρ του stand up comedy, ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο... αστείο που συμβαίνει σήμερα στο ραδιόφωνο;
Τους παραγωγούς που αλλάζουν τη φωνή τους όταν κάνουν εκπομπή! Την κάνουν πιο βαθιά, πιο αισθησιακή… αλλά, δυστυχώς, Barry White δεν θα γίνουν ποτέ. Άσε που δεν είναι φυσιολογικό να μιλάει κανείς έτσι. Δηλαδή, παραγγέλνεις μπριζόλα στην ταβέρνα με αυτήν τη φωνή; Το πιο πιθανό είναι να σε χαστουκίσει ο ταβερνιάρης. Το ίδιο κάνουν και γυναίκες παραγωγοί, αλλά στην ταβέρνα αυτές θα έχουν άλλη μεταχείριση. Προφανώς…
Επίσης, τους παραγωγούς - άντρες και γυναίκες – που μιλάνε στο μικρόφωνο λες και έχουν πάρει αμφεταμίνες πριν βγουν στον αέρα. Γιατί τέτοιος ενθουσιασμός για τα 10 στη σειρά non stop; Όχι τίποτε άλλο, αγχώνεσαι κι εσύ που ακούς. Και μετά αρχίζεις να μετράς. Ήταν 10 ή με κορόιδεψαν κι έβαλαν λιγότερα;

Αντίστοιχα, ποιο είναι το πιο σοβαρό του μειονέκτημα;
Η προσπάθεια να γίνει το ραδιόφωνο λίγο πιο… τηλεοπτικό. Τα τελευταία χρόνια πολλοί στηρίζονται σε τηλεοπτικά πρόσωπα για να κερδίσουν ακροαματικότητα από κάποιον που είναι ήδη γνωστός. Το ραδιόφωνο όμως δεν χρειάζεται πρόσωπα αλλά προσωπικότητες και ιδέες. Δυστυχώς, λίγοι από αυτούς διαθέτουν όντως αυτά τα στοιχεία. Όχι ότι μειονεκτούν, απλά είναι μια άλλη δουλειά που πρέπει να μάθουν χωρίς να τους παρέχεται ο απαραίτητος χρόνος.
Επιπλέον, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί η τοποθέτηση webcam στα στούντιο. Αν θυμάμαι καλά, η κεντρική ιδέα είναι ότι οι ήχοι με ταξιδεύουν ό,τι κι αν κάνω. Τώρα, δηλαδή, πρέπει να κάθομαι και να ακούω τον αγαπημένο μου σταθμό μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή; Όχι! Δεν θα αφήσω ποτέ κανέναν να ισχυριστεί ότι η τηλεόραση ξεκίνησε την αποβλάκωση και το ραδιόφωνο την ολοκλήρωσε. Ποτέ!