ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η προηγούμενη εβδομάδα είχε (και πάλι) απεργία. Σε άλλες ώρες για τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται ως δημοσιογράφοι και ένα δίωρο - φιλική συμμετοχή για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

08 Μαρτίου 2010@ Η προηγούμενη εβδομάδα είχε (και πάλι) απεργία. Σε άλλες ώρες για τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται ως δημοσιογράφοι και ένα δίωρο - φιλική συμμετοχή για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Την... παρτίδα έσωσε η ΕΤΕΡ η οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 5 Μαρτίου, σε όλους τους ραδιοσταθμούς. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, «η στάση εργασίας θα είναι η αρχή στην αντίδρασή μας απέναντι στην κυβερνητική γραμμή για απορρύθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και της επιχειρούμενης εξαθλίωσης του εργατικού δυναμικού της χώρας».

@ Η προηγούμενη εβδομάδα, ανήκε στην Τζούλια. Όχι, δεν αναφέρομαι στην... εθνική μας τσόντα, αλλά σε μια άλλη Τζούλια: Στην Τζούλια Παπαδημητρίου η οποία ανήκει, πλέον, στο δυναμικό του πρώτου ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού της Ελλάδας, του Αθήνα 9,84. Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι χαίρεται που θα συμβάλλει στη νέα εποχή του. Την ίδια ώρα ανακοινωνόταν στους εργαζόμενους του δημοτικού σταθμού της Αθήνας η περικοπή, τόσο του μισθού τους, όσο και του 14ου μισθού. Χάθηκαν, άραγε, οι άνεργοι δημοσιογράφοι, τελείωσαν οι επιλογές, δεν υπήρχε κάποιος άλλος εργαζόμενος και κατέληξαν στην Τζούλια; Συνάδελφοι που παραμένουν άνεργοι και είναι οικογενειάρχες, κάνουν λόγο για κλοπή εργασιακής σχέσης.

@ Από... κλεψιές στο χώρο, άλλο τίποτε. Ένας «συνάδελφος», έβγαλε στον αέρα της εκπομπής του συνομιλία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ομιλούντος. Επικοινώνησε με τη γνωστή εταιρεία που έχει βγάλει τα γνωστά dvd. Μιλάει με το τηλεφωνικό κέντρο και, έπειτα, με μια υπάλληλο. Χωρίς να την ενημερώσει ότι είναι στον αέρα, τη ρωτά για συμβόλαια, για αμοιβές, για παραστατικά, για υπογραφές, για το πού είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Μάλιστα, οι υπάλληλοι τον ρώτησαν κιόλας εάν είναι στον αέρα. Εκείνος, το αρνήθηκε. Αυτό λέγεται υποκλοπή ή όχι;

@ Κοινή συνάντηση της ΠΕΙΡΑΣ και της ΕΙΙΡΘ με την ΕΕΤΤ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής στο Μαρούσι, όπου – σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν - ο Πρόεδρος και οι Διευθυντές των κλάδων της δέχθηκαν εκπροσώπους των Δ.Σ. των δύο Ενώσεων. Η συζήτηση - που έγινε σε θερμό κλίμα - αφορούσε καίρια θέματα που απασχολούν τα ραδιόφωνα αλλά και τη ρυθμιστική αρχή, όπως κέντρα εκπομπής, συχνότητες, αδειοδοτήσεις κεραιοσυστημάτων, κλπ.
Συμφωνήθηκε να γίνει ένας συνολικός επαναπροσδιορισμός όλων των σημείων της ισχύουσας νομοθεσίας που λόγω επικαλύψεων ή παρερμηνειών δυσχεραίνουν το έργο όλων, Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας θα τεθεί υπόψιν της πολιτικής ηγεσίας, ώστε με κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση να μπορέσουν ραδιοφωνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν επιχειρηματικά έχοντας ένα σταθερότερο νομικό υπόβαθρο, τουλάχιστον στα τεχνικά τους θέματα, αρμόδια για τα οποία είναι η ΕΕΤΤ.

@ Έχουν και οι δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς και κάπου εκεί μπερδεύεται και ένας γάμος. Κουμπαριά. Θέλουν να βγει από τη μέση μια εταιρεία και να πάρει τη δουλειά μια άλλη, που κάνει ήδη έργο για τη μία εταιρεία εκ των προαναφερθέντων, ήτοι έρευνες. Υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου ή έχω λάθος;  

@ Ναι. Η Αρετή ήπιε καφέ με τον Στρατή, εκεί, στον Παράδεισο Αμαρουσίου... Ε, και;

@ Μήπως ξέρουμε τι θα γίνει εκεί στο ΕΣΡ, όπου σε 3 μέλη του έχει λήξει η θητεία τους;

@ Και όποιος απαντήσει, ας μας πει, αν ξέρει, τι θα γίνει με το «προσωρινό καθεστώς λειτουργίας» των ραδιοφωνικών σταθμών, που λειτουργούν χωρίς άδειες. Αλλά στην Ελλάδα είμαστε, οπότε «ουδέν μονιμότερον»...

@ Έγινε η άτυπη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος». Να θυμίσω ότι επί 11 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Το υπόμνημα με τις δεσμεύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας του Ξένιου που ζητήθηκε να προσκομιστεί στο υπουργείο δεν υπογράφηκε, παρά τη συμφωνία, από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο οικονομικών του Δήμου Άνω Λιοσίων. Από την άλλη, και η δέσμευση ότι δεν θα αλλάξει ο δημοτικός χαρακτήρας του Δημοτικού Ραδιοφώνου των Άνω Λιοσίων-ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM, όπως είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνάντηση την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, δεν υπήρχε πουθενά στο υπόμνημα. Επιπλέον, δεν εκπληρώθηκε η υπόσχεση της Διοίκησης του Ξένιου για άμεση, μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2010, αποπληρωμή 3 μισθών από τους καθυστερούμενους.

@ Ο FLASH 96 έχει ανανεώσει πλήρως το site του, στη διεύθυνση www.flash.gr. Στην ιστοσελίδα του σταθμού μπορείτε να ακούτε live της εκπομπές, να επικοινωνείτε με τους παραγωγούς, αλλά και να πληροφορηθείτε τις τρέχουσες εξελίξεις.

@ Κι αφού σήμερα η στήλη έχει πολλά κουίζ, πάμε για άλλο ένα: Από ποιο σταθμό εάν απολυθεί ένας εκπομπάρχης, θα πάρει αποζημίωση το ποσό των, περίπου, 150.000 ευρώ; Όπως καταλαβαίνετε, ο τύπος αυτός δεν απολύεται - ποιος θα δώσει τη σήμερον τόσα χρήματα - και κάνει ανύπαρκτες εκπομπές, με μηδέν ακροαματικότητα και υπό του μηδενός αισθητική. Σα να ακούς εκπομπή στην αρχή της δεκαετίας του '90...

@ Πάμε και άλλο ένα κουίζ: Από ποιο σταθμό απολύθηκε μια μουσική επιμελήτρια και μια γραμματέας επειδή, όπως τους είπαν, υπάρχουν φίρμες που δεν δέχονται μειώσεις στους μισθούς τους; Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά ένα πρωινό ραδιοφωνικό ντουέτο, όπου τους προτάθηκε όσα χρήματα παίρνει ο καθένας, να παίρνουν και οι δύο, μαζί. Ο ένας βγαίνει, οσονούπω, στη σύνταξη οπότε τους είπε «μάγκες, αν θέλετε απολύστε με», ο άλλος τους είπε «μάγκες, αν θέλετε απολύστε με, έχω κι άλλη δουλειά»...

@ Ανέστειλε την έκδοσή της  η «Γαλέρα», για οικονομικούς λόγους. Όμως, συνεχίζει να μεταδίδεται - κάθε Κυριακή 10.00 με 12.00 - από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», η εκπομπή «ΓΑΛΕΡΑ στους πέρα κάμπους».

Για «γαλέρες», «λέρες» και «φουρτούνες», εδώ: [email protected]