Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΘΕΑΤΡΟ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΘΕΑΤΡΟ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Χρήστος Καρυώτης (Δεύτερο Πρόγραμμα, Δευτέρα έως Πέμπτη 7-8) γράφει για την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου (με την Ελένη Κοκκίδου), "Γυναίκα της Πάτρας"

23 Απριλίου 2010Ο Χρήστος Καρυώτης (Δεύτερο Πρόγραμμα, Δευτέρα έως Πέμπτη 7-8) γράφει για την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου (με την Ελένη Κοκκίδου), "Γυναίκα της Πάτρας"

Aκουγα καιρό τώρα, ενθουσιώδη σχόλια για αυτή την παράσταση και κυρίως για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια της, την  Ελένη Κοκκίδου. Ομολογώ ότι είναι από τις περιπτώσεις που ο μύθος που δημιουργείται είναι απολύτως λογικός.  Το έργο του Γιώργου Χρονά παρουσιάζει τη ζωή μιας παλιάς πόρνης που ζει στην Πάτρα, μέσα από τις χειμαρρώδεις αφηγήσεις της. Αφηγήσεις που έκανε στον Γ. Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε και τις δημοσίευσε χρόνια πριν στο περιοδικό Οδός Πανός. Ο μονόλογος της Πανωραίας έχει τρομερές διακυμάνσεις. Ο λόγος της αναβλύζει σα νάμα. Προκλητικός, αληθινός, σκληρός αλλά και με μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού, σε παρασέρνει σαν τρενάκι του τρόμου σε απότομες βυθίσεις αλλά και απρόβλεπτα ύψη.  Χωρίς να γίνεται μελοδραματική, η Πανωραία ξεδιπλώνει τη δραματική της ζωή, γεμάτη αντιφάσεις και σκληρά χτυπήματα με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο, σα να διηγείται τα πιο απλά πράγματα του κόσμου.
Δεν ξέρω πως θα ήταν η παράσταση χωρίς την χαρισματική Ελένη Κοκκίδου, που βιώνει επί σκηνής μοναδικά, όσα περιγράφει στον χειμαρρώδη μονόλογο της. Γεμίζει τη σκηνή με την παρουσία της και την δύναμη των εκφραστικών της μέσων. Διαχειρίζεται μοναδικά τις μεταπτώσεις στην συνεχώς μεταβαλλόμενη ψυχολογική κατάσταση της ηρωίδας της, δίνοντας της σάρκα και οστά με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο. Η ερμηνεία της είναι επίτευγμα!

Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνικά–Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ
Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης
Ερμηνεύει η Ελένη Κοκκίδου

Info: ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 210 5231131