SLASH: THE LAST GUITAR HERO

SLASH: THE LAST GUITAR HERO
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γεννήθηκε με το όνομα Saul Hudson τον Ιούλιο του 1965. Η μητέρα του Ola, Νιγηρό-Αμερικανικής καταγωγής δούλευε σαν σχεδιάστρια ρούχων του David Bowie αλλά και άλλων τραγουδιστών και ηθοποιών.

22 Απριλίου 2010
Γεννήθηκε με το όνομα Saul Hudson τον Ιούλιο του 1965. Η μητέρα του Ola, Νιγηρό-Αμερικανικής καταγωγής δούλευε σαν σχεδιάστρια ρούχων του David Bowie αλλά και άλλων τραγουδιστών και ηθοποιών.
Ο πατέρας του Antony, βρετανικής καταγωγής, σχεδίαζε εξώφυλλα σε καλλιτέχνες όπως ο Neil Young και η Joni Mitchell. Μεγαλώνοντας λοιπόν σε ένα μουσικό περιβάλλον, από μικρός έβλεπε τραγουδιστές, ηθοποιούς και ανθρώπους της τέχνης γενικότερα να περνούν από το σπίτι του. Στα 11 του χρόνια η οικογένεια μετακομίζει στο Los Angeles και από μικρός ο Slash θα ασχοληθεί  με την μουσική, σχηματίζοντας μπάντες που αναζητούσαν την τύχη τους στα τοπικά clubs του L.A.
SLASH

H συμμετοχή του στους νεοσύστατους GUNS ’N’ ROSES στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 είχε σαν αποτέλεσμα να απογειωθεί τόσο η μπάντα όσο και ο ίδιος, του οποίου το προσωπικό παίξιμο και το χαρακτηριστικό image παραμένει μέχρι σήμερα αναλλοίωτο. Όπως συμβαίνει ουσιαστικά με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνης της rock μουσικής.
Τα χρόνια της μεγάλης δόξας με τους GUNS’ N’ ROSES κράτησαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όπου και ήρθαν οι πρώτες κόντρες με τον Αxl Rose.

Μετά την αποχώρηση του από τους GNR θα σχηματίσει τους SLASH’S SNAKEPIT και θα κυκλοφορήσει δύο πολύ καλούς δίσκους με αυτό το σχήμα.

 Η δεκαετία των 00’s θα τον βρει παρέα ξανά με μερικούς από τους πρώην GNR συνεργάτες του, και με την προσθήκη τους εξαιρετικού τραγουδιστή Scott Weiland από τους STONE TEMPLE PILOTS θα σχηματίσουν τους VΕLVET REVOLVER. Οι δύο δίσκοι των VELVET REVOLVER κατάφεραν να σβήσουν την δίψα αρκετών οπαδών των GNR που περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια κάποια δουλειά των GNR.

SLASH

H χαρακτηριστική του φιγούρα κοσμεί το παιχνίδι Guitar Hero, μια κίνηση που κατάφερε να τον επαναφέρει και πάλι στα μάτια του κόσμου σαν έναν ήρωα της κιθάρας, και ουσιαστικά να γίνει γνωστός και να μπει στα σπίτι πιτσιρικάδων κάτω των δέκα ετών μεταξύ των άλλων.
Ήταν τέτοια η επιτυχία του παιχνιδιού που το Guitar hero III πούλησε σε έξι μήνες πάνω από οκτώ εκατομμύρια κόπιες και μέχρι σήμερα παραμένει το δεύτερο computer game με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από 1995, σε όλα τα είδη παιχνιδιών.

Οι προστριβές και ο δύσκολος χαρακτήρας του Scott Weiland τον οδήγησαν εκτός και ενώ η μπάντα έχει μπει  τα τελευταία χρόνια στον πάγο αναζητώντας τον κατάλληλο frontman, ο Slash δεν μπορούσε να μείνει αδρανής, οπότε ξεκίνησε να ετοιμάζει τον προσωπικό του δίσκο.
Για αυτόν κάλεσε πολλούς διάσημους φίλους του τραγουδιστές(και όχι μόνο όπως θα διαβάσετε παρακάτω) για να συμμετάσχουν. Μάλιστα τους έδωσε πλήρη ελευθερία στην συγγραφή των στίχων και το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου και πήγε στο Νο 3 του Billboard την πρώτη εβδομάδα με 61.000 πωλήσεις. Στην Βρετανία κυκλοφόρησε σε συνεργασία με το περιοδικό Classic rock σε ένα εξαιρετικό πακέτο που εκτός από την deluxe έκδοση του δίσκου (η μόνη που περιέχει το κομμάτι Baby can’t drive με τον Alice Cooper και την Νicole από τις PUSSYCAT DOLLS) περιλαμβάνει επίσης ένα ραφτό για τα μπουφάν, μια κονκάρδα και επίσης ένα special τεύχος του περιοδικού αφιερωμένο στην ιστορία του Slash, 130 σελίδων. Πολύ καλή και πραγματικά μια ιδιαίτερη promotion κίνηση σε καιρούς ξέφρενου downloading.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα κομμάτια που περιλαμβάνει το Slash:

Ghost – Ian Astbury
O τραγουδιστής των CULT είναι μια μεγάλη φωνή και αυτό το κομμάτι θυμίζει αρκετά την μπάντα του. Το κομμάτι αυτό είχε γραφτεί για να μπει σε κάποιον από τους δίσκους των VELVET REVOLVER. Συμμετέχει επίσης σε αυτό και ο Izzy Stradlin στις κιθάρες. Πολύ καλή αρχή.

Crucify the dead- Ozzy Osbourne
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το ποιόν αυτού του καλεσμένου. Ο Οzzy έγραψε τους στίχους έχοντας στο μυαλό του τους GUNS N ROSES και το πόσο μακριά ακόμα θα είχαν φθάσει εάν συνέχιζαν την πορεία τους σαν σχήμα με την βασικό line up.Καλό κομμάτι και αυτό.

Beautiful Danger- Fergie  
H έκπληξη σε αυτόν τον δίσκο είναι η συμμετοχή της Fergie των BLACK EYED PEAS.
Σε έναν καθαρόαιμο rock δίσκο τι δουλειά έχει μια pop τραγουδίστρια; O Slash την  άκουσε να τραγουδά  τα “Sweet child o’mine” και “Paradise city”και έπαθε πλάκα με την φωνή της.
Η Fergie τραγουδάει εξαιρετικά ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, και μην εκπλαγείτε αν στο μέλλον κυκλοφορήσει rock δίσκο.

Βack From Cali- Myles Kennedy
O τραγουδιστής των Αμερικανών hard rockers ALTER BRIDGE συμμετέχει σε δύο κομμάτια στον δίσκο. Αυτό είναι το πρώτο από αυτά, ένα δυναμικό hard rock κομμάτι. Λέγεται ότι ήταν ο πιθανός τραγουδιστής για τους LED ZEPPELIN όταν ο Page σκεφτόταν πριν μερικά χρόνια να βγάλει τους ZEP’s στον δρόμο χωρίς τον Plant. Αυτός θα είναι ο τραγουδιστής με τον οποίο θα κάνει συναυλίες ο Slash και κάτι μου λέει ότι θα τον δούμε και πίσω από το μικρόφωνο των VELVET REVOLVER κάποια μέρα.

Promise- Chris Cornell
Κομμάτι που θυμίζει τις ημέρες των AUDIOSLAVE είναι αυτό. Οι SOUNDGARDEN πίσω στο 1992 υπήρξαν support στους GNR και από τότε ο Slash ξεχώριζε για τον καλό του χαρακτήρα προς τους υπόλοιπους άσημους μουσικούς, κάτι που εκτίμησε ο Cornell και αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιόνται. Όταν ο Slash του ζήτησε να συμμετάσχει φυσικά και δεν μπορούσε να αρνηθεί.

 By the sword- Andrew Stockdale
Από τις κομματάρες του δίσκου, στα φωνητικά ο ταλαντούχος πιτσιρικάς τραγουδιστής από τους WOLFMOTHER. Κομμάτι που θυμίζει αρκετά τους LED ZEPPELIN, καλά έκανε ο Slash και το έβγαλε σαν πρώτο single.
 
Gotten- Adam Levine       
Από τις ήρεμες στιγμές του δίσκου που ο τραγουδιστής των ΜAROON 5 του δίνει τον χαρακτήρα της μπάντας του. Τον σύστησε στον Slash η αδελφή του παραγωγού Mark Ronson. Πολύ καλό κομμάτι, ηρεμία πριν την καταιγίδα…

Doctor Alibi – Lemmy  
…που έρχεται με αυτό το κομμάτι που τραγουδά ο Lemmy. Με αυτήν την φωνή πώς να μην θυμίσει ΜΟΤΟRΗΕΑD το κομμάτι. Παλιός φίλος του Slash, έγραψε τους στίχους με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Slash με την υγεία του λόγω καταχρήσεων. Κάτι ξέρει από αυτά
ο θείος Lemmy.

Watch this – Dave Grohl και Duff McKagan    
Instrumental κομμάτι με την συμμετοχή του Dave στα drums και του Duff στο μπάσο. Αρχικά ο Slash πρότεινε στον Dave να γράψει στίχους και να τραγουδήσει στο κομμάτι αλλά ο Grohl του απάντησε ότι δεν του αρέσει να τραγουδά στα κομμάτια πέρα των δικών του, οπότε προτίμησε να επικεντρωθεί στα τύμπανα. Ο λόγος που το κομμάτι κατέληξε σε αυτήν του την μορφή.

Ι Hold on – Kid Rock
Ένα κομμάτι που ξεχωρίζει για τα solos του Slash. Θυμίζει αρκετά το ύφος της μουσικής του Kid Rock, αρκετά καλό πάντως σαν σύνολο.

Nothing to say – M Shadows
O τραγουδιστής των AVENGED SEVENFOLD είναι τεράστιος οπαδός των GNR.
O Slash τον διάλεξε για να υπάρχει στον δίσκο άλλος ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς.
Από τα πιο σκληρά τραγούδια του δίσκου.      
       
Starlight- Myles Kennedy
To δεύτερο κομμάτι που συμμετέχει ο Myles. Πολύ καλό κομμάτι με εξαιρετικά φωνητικά από τον Myles.


Saint is a sinner too- Rocco DeLuca
Ο DeLuca είναι ένας folk rock τραγουδιστής που συμμετέχει σε μια μπάντα που λέγεται THE BURDEN. O Slash έγραψε το κομμάτι έχοντας το μυαλό του την μουσική της Joni Mitchell.
Πολύ καλό κομμάτι, συναισθηματικό και διαφορετικό από τα υπόλοιπα του δίσκου. Η φωνή του Rocco μου φέρνει στο μυαλό τον μακαρίτη Jeff Buckley.

We’re all gonna die- Iggy Pop   
Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Iggy. Γνωστός του Slash από την εποχή που ήταν πιτσιρικάς, και μεγάλη επιρροή για αυτόν. Ο Slash με τον Duff είχαν συμμετάσχει στο Brick by brick του Iggy το 1990. Τους στίχους τους έγραψε ο Iggy λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του κιθαρίστα, φίλου και συνεργάτη από τους STOOGES, Ron Αsheton.

Baby cant’ drive- Alice Cooper και Nicole Scherzinger 

O Slash άκουσε την Nicole από τους PUSSYCAT DOLLS σε μια συναυλία να τραγουδά το Whole lotta love των ZEPPELIN και του άρεσε η φωνή της. Όταν έστειλε το κομμάτι στον Alice Cooper για τους στίχους και οι δύο συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να την καλέσουν για τα γυναικεία φωνητικά του δίσκου. Από τα καλύτερα κομμάτια του cd.
Να σημειώσουμε ότι σε αυτό συμμετέχουν οι Flea από τους CHILI PEPPERS στο μπάσο και ο Steven Adler, ο αρχικός drummer των GNR, o οποίος είχε πάνω από είκοσι χρόνια να παίξει μαζί με τον Slash.

O μόνος GUNS N ROSES από την αυθεντική σύνθεση που δεν παίζει στον δίσκο είναι ο Axl.

Εν κατακλείδι, το Slash είναι μια πολύ καλή κυκλοφορία που διαθέτει αρκετά κομμάτια διαφορετικά μεταξύ τους, ποικίλο άλμπουμ σίγουρα και μια πολύ καλή πρόταση για τον hard rock χώρο για φέτος.

Όπως λέει και ο Slash … Rock n’ fucking roll