Στην ΕΡΤ1 και ο τελικός του Champions League

Στην ΕΡΤ1 και ο τελικός του Champions League
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (27/05/2021).

27 Μαΐου 2021

Μια ακόμη βραδιά ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, έρχεται στη δημόσια τηλεόραση. Μετά τον χθεσινό τελικό του Europa League, η ΕΡΤ1 θα μεταδόσει ζωντανά και τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, το ερχόμενο Σάββατο. Η δράση θα ξεκινήσει στις 21.30 με το pre game show, που θα παρουσιάσει ο Γιώργος Λυκουρόπουλος με καλεσμένο τον διεθνή ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Κώστα Τσιμίκα. Η σέντρα στο ματς θα γίνει στις 22.00, σε περιγραφή του Γιώργου Χαϊκάλη και του Βασίλη Μπακόπουλου, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα θα ακολουθήσει το post game show, μέχρι τις 02.00.

-------------------------

Τα κρυπτονομίσματα στο «μικροσκόπιο» του «Special Report».

Τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την γιγάντωση του Bitcoin, του Cardano και άλλων «εναλλακτικών» νομισμάτων, ερευνά η ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 την ερχόμενη Κυριακή στις 00.45. Η Μαρία Σαράφογλου μιλά με επενδυτικούς συμβούλους, οικονομικούς παράγοντες και αναλυτές, καθηγητές, και ανθρώπους της πληροφορικής, ο οποίοι απαντούν σε ερωτήματα για τα χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων, τις ψηφιακές επενδύσεις, τους κινδύνους που πιθανώς κρύβουν, το πόσο απειλούν την «συστημική» οικονομία κ.ά. Στην κάμερα του «Special Report» μιλούν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του ΕΚΠΑ, και επικεφαλής επιστήμονας του κρυπτονομίσματος Cardano, Άγγελος Κιαγιάς, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, και ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας.

-------------------------

Η hip hop κουλτούρα στην «Αόρατη Πόλη».

Με ένα από τα είδη μουσικής που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των νέων, θα ασχοληθεί στο τρίτο της επεισόδιο η εκπομπή έρευνας του Kontra, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα. Στην κάμερα της «Αόρατης Πόλης» και τους Φοίβο Κλαυδιανό, Κυριάκο Δημάγγελο και Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο μιλούν ράπερς όπως ο Anser, ο Tiny Jackal, οι Rationalistas, ο Eversor, ο Θανάσιμος, οι Social Waste, ο Λάγνης, ο Λόμπο, ο ΔΠΘ και άλλοι, για το αν η hip hop αποτελεί και τρόπο ζωής, εκτός από ένα μουσικό είδος, το πως γεννήθηκε η hip hop κουλτούρα, το κοινωνικό μήνυμα της ραπ, τις προσωπικές τους ιστορίες, την κοινωνία, την πολιτική κ.ά.

-------------------------

Η σφαγή της Κανδάνου στην «Αφύλαχτη Διάβαση».

Με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων, φέτος, από τον αφανισμό του χωριού της Κρήτης από τους ναζί, η σειρά ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη είναι αφιερωμένη σε αυτό το μεγάλο έγκλημα των δυνάμεων της Κατοχής. Αύριο στις 15.00 και μέσα από τις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος, η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει το χρονικό της σφαγής της Κανδάνου, από πρωτογενείς προφορικές μαρτυρίες επιζώντων και τη βοήθεια του συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, δρ. Αριστομένη Συγγελάκη.