Ο Φοίβος έχει αλλάξει level

Ο Φοίβος έχει αλλάξει level
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η «Μάνδρα» του Αττίκ κράτησε 14 χρόνια, από το 1930 έως το 1944. Και άφησε ιστορία. Η «Ταράτσα» του Φοίβου μετράει ήδη 5 χρόνια.

18 Ιουνίου 2021

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και είναι η «Ταράτσα», η «Μάνδρα» της δικής μας γενιάς. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, ήδη πάντως γράφει -επίσης- ιστορία. Και δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να σταματήσει, έστω και αν πλέον δεν παρουσιάζει κάτι καινούργιο. Θα ήταν δύσκολο άλλωστε στη μικρή μας Ελλάδα να μπορούσε ένας καλλιτέχνης να στήσει μία Ταράτσα με διαρκώς, ανανεωμένα, υλικά.

Χθες βράδυ η Ταράτσα, στο Αλσος, ήταν γεμάτη. Sold out η βραδιά εδώ κι εβδομάδες με καλεσμένη την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Ηταν η δεύτερη βραδιά της σεζόν και ο θίασος αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά του. Η συνταγή είναι γνωστή -τη γνωρίζετε κι εσείς υποθέτω- και το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσεις τρεις χορταστικές ώρες. Αναζωογονητικές. Είναι μία παράσταση που σέβεται 100% το κοινό της, σε έναν καταπληκτικό χώρο.

Φοίβος, Θανάσης Αλευράς φυσικά, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Νεφέλη Φασούλη, Idra Kayne και οι υπόλοιποι. Ολοι στο περιβάλλον τους. Ψηφιδωτό πολύχρωμο. Μαζί τους χθες, ως guest, η Ελεονώρα που βγήκε ορεξάτη και αεράτη στη σκηνή.

Δεν θα σας πω πολλά, δεν χρειάζεται νομίζω, είναι γνωστή πια η «Ταράτσα». Να πω μόνο ότι πραγματικά θαυμάζω την εξέλιξη του Φοίβου ως καλλιτέχνη. Και ως προσωπικότητα. Ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει αλλάξει level τα τελευταία χρόνια, ανέβηκε επίπεδο. Είναι ένας ολοκληρωμένος (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης που στέκεται παντού, στο Κύτταρο, στο Αλσος, σε μία συναυλία για την Ηριάννα...