Φεστιβάλ - πιλότος με 10.000 θεατές στη Βρετανία

Φεστιβάλ - πιλότος με 10.000 θεατές στη Βρετανία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις στο Download Festival

24 Ιουνίου 2021

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 10.000 άνθρωποι παρακολούθησαν μια πιλοτική φεστιβαλική εκδήλωση στη Βρετανία χωρίς να φορούν μάσκες ή να διατηρούν αποοστάσεις.

Οι διοργανωτές του Download Festival, είπαν ότι το event απέδειξε 100% ότι τέτοιου είδους συναυλίες μεγάλης κλίμακος μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Melvin Benn, διευθυντής του Festival Republic που διοργάνωσε το event, συνεχάρη το κοινό για το γεγονός ότι τήρησε όλες τις προϋποθέσεις για τεστ καθώς οι επιστήμονες και η Βρετανική κυβέρνηση ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την πλήρη άρση των απαγορευτικών μέτρων τον επόμενο μήνα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή και από τις 110.000 κόσμου που συνήθως παρακολουθεί το Download, η είσοδος επετράπη μόνο σε 10.000.

Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε, αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς αυτό που παρατηρήθηκε ήταν πόσο αυστηρά τήρησε το κοινό τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους διοργανωτές.

Παράλληλα ο Benn τόνισε ότι «το event απέδειξε με στοιχεία ότι μπορούν να γίνουν μεγάλης κλίμακος εκδηλώσεις και τόνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού μοιάζει να συμφωνεί με αυτήν την προοπτική ότι δηλαδή αυτά τα μεγάλα φεστιβάλ μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια».

Φωτογραφία: Download Festival Facebook