Ελευθερώστε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Ελευθερώστε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και ξαφνικά, ανήμερα Πρωτοχρονιά, το απόγευμα, άρχισε να trend-άρει στο Twitter το #freezaralikos (μέσα σε 24 ώρες έχει περισσότερα από 50 χιλιάδες tweets).

02 Ιανουαρίου 2022

Τι είχε συμβεί; Το Twitter κατέβασε το @zaralikos, τον σατιρικό λογαριασμό του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Το Twitter κατεβάζει λογαριασμούς, προσωρινά ή μόνιμα, όταν παραβιάζονται οι όροι του. Οταν κάποιος έχει ανεβάσει tweets με επιβλαβές περιεχόμενο. Εδώ δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη με τον Χριστόφορο όπως σας λέγαμε και χθες, γνωρίζουμε ωστόσο ότι το τελευταίο tweet του ήταν ένα σατιρικό σχόλιο για το κακόγουστο και πανάκριβο σόου του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα με τον Σάκη Ρουβά. Ιδού τι έγραψε: «Κώστα Μπακογιάννη κι εγώ μικρός έβαζα άλλους να λένε τα κάλαντα κι εγώ έκανα ταμείο. Νιώθω».

«Τελευταία δεν έχω γράψει πολλά. Κυρίως για παραστάσεις γράφω, εκτός από την τελευταία ανάρτηση για τον Κ. Μπακογιάννη, μετά την οποία μου έριξαν τον λογαριασμό. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι γι’ αυτό μου τον έριξαν», λέει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο ThePressProject. Και θυμήθηκε και την επίθεση που δέχτηκε στο θέατρο από την τηλεπερσόνα Σάσα Σταμάτη: «Ευτυχώς στο twitter δε μπορούν να στείλουν μπράβους». Εξαφανισμένος πια από το Twitter ο Χριστόφορος, έγραψε αυτό στο Facebook: «Θα μας κλάσετε την έμπνευση. Καλή χρονιά!».

Από την πλευρά του δημάρχου μας διαβεβαίωναν, όπως σας είπαμε, ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν γνώριζε καν για το σατιρικό tweet του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Σημειώστε πως ένας πολιτικός είναι αδύνατον να ζητήσει και να καταφέρει το κατέβασμα ενός λογαριασμού στο Twitter, χρειάζονται ομαδικές διαμαρτυρίες προς το Μέσο και από πολλούς χρήστες. Ισως να το πέτυχαν με μαζικά ριπόρτ (έτσι λέγονται) διάφορα τρολ των social media, από τη δεξιά πολυκατοικία.

Δεν ξεχνάμε ότι και το facebook μπλόκαρε για λίγες ώρες τον λογαριασμό του Σταμάτη Κραουνάκη μετά από κάποια σατιρικά στιχάκια που έγραψε για τον Κώστα Μπακογιάννη. «Δημαρχεσο Δημαρχεσο / Κάτσε λίγο να σε χέσω / Στου Λυκαβηττού το παρκ'ι / Ο λαός θα φαάι Σάκη / Τραγική ντεπασαδουρα / Της Πρωτοχρονιάς τα ούρα / Πω πω μπάτζετ στο Ρουβα / Τα σκατα μες στον κουβά / Λαιβστρημια τσοκαρια / Τον κουβά στο δεκατρία. Ολε / Χαρίζω στην κοινότητα».