Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου σε μία σπάνια εκπομπή από το 1977 (βίντεο)

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου σε μία σπάνια εκπομπή από το 1977 (βίντεο)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ψηφιοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Αρχείο της ΕΡΤ και είναι αληθινός θησαυρός.

06 Ιανουαρίου 2022

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος στις 7 Ιανουαρίου, από τον θάνατο της μεγάλης κυρίας του λαϊκού μας τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Ξεκινά τη στιχουργική της δραστηριότητα στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και μέχρι τον θάνατό της το 1972 συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους λαϊκούς συνθέτες, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μανώλης Χιώτης, Απόστολος Καλδάρας και πολλοί άλλοι.

Το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει το αφιέρωμα του Γιώργου Παπαστεφάνου, μέσα από την σειρά μουσικών εκπομπών «Μουσική Βραδυά» του 1977, στο οποίο συμμετέχουν οι ερμηνεύτριες Μαίρη Λίντα, Σωτηρία Μπέλλου, Καίτη Γκρέυ, Χάρις Αλεξίου, ο συνθέτης Απόστολος Καλδάρας, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.ά.

Στο παρακάτω απόσπασμα η ίδια η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, σε ένα τηλεοπτικό ντοκουμέντο, απαγγέλει κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της, τους στίχους από το-ανέκδοτο τότε- τραγούδι «Κάποιο τρένο θα περάσει». Η Σωτηρία Μπέλλου ερμηνεύει το τραγούδι «Είμαι αητός χωρίς φτερά» (στίχοι Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μουσική Μάνος Χατζιδάκις) και ακολούθως η Μαίρη Λίντα, η Καίτη Γκρέυ και η Σωτηρία Μπέλλου μιλούν για τη σπουδαία στιχουργό.