Πέθανε ο Meat Loaf σε ηλικία 74 ετών

Πέθανε ο Meat Loaf σε ηλικία 74 ετών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών

21 Ιανουαρίου 2022

Μία από τις πιο πληθωρικές προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής και γενικότερα της showbiz, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Meat Loaf (πραγματικό όνομα Marvin Lee Aday), πέθανε σε ηλικία 74 ετών όπως ανακοινώθηκε από τους επίσημους λογαριασμούς του στα social media.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «με ραγισμένες καρδιές σας ενημερώνουμε ότι ο ασύγκριτος Meat Loaf πέθανε απόψε με τη σύζυγό του Deborah στο πλευρό του. Οι κόρες του Pearl και Amanda καθώς και στενοί φίλοι τον επισκέφτηκαν τις τελευταίες 24 ώρες».

Ο Meat Loaf στη σχεδόν έξι δεκαετιών καριέρα του πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους και συμμετείχε σε περισσότερες από 60 ταινίες με πιο χαρακτηριστικούς τους ρόλους του στο Rocky Horror Picture Show και στο Fight Club.

To «Bat out of hell», παραμένει ο τέταρτος πιο ευπώλητος δίσκος όλων των εποχών πίσω από τον Mickael Jackson, τους AC/DC και την Whitney Houston.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Meat Loaf αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας κυρίως άσθματος και είχε καταρρεύσει επί σκηνής στο Λονδίνο το 2003, στο Πίτσμπουργκ το 2011 και άλλη μια φορά το 2016.

Με τη στεντόρεια φωνή του, την ογκώδη κορμοστασιά του και τη θεατρικότητα των ερμηνειών του, ο Meat Loaf ενέπνευσε πολλούς μουσικούς και αφήνει πίσω του μία πολύ μεγάλη κληρονομιά.

Σημειώνεται ότι πέρσι είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο συνθέτης και παραγωγός Jim Steinman, σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Meat Loaf σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του.