Οι IRON MAIDEN ανακοινώνουν ευρωπαϊκή περιοδεία για το 2023

Οι IRON MAIDEN ανακοινώνουν ευρωπαϊκή περιοδεία για το 2023
Ακολουθήστε μας στο Google news

'The Future Past'

06 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Οι Βρετανοί θρύλοι του heavy metal IRON MAIDEN θα πραγματοποιήσουν μια νέα περιοδεία στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2023, η οποία θα περιλαμβάνει συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τηn Ιρλανδία. Το "The Future Past Tour" θα περιλαμβάνει τραγούδια που δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα από το πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ της μπάντας, "Senjutsu", μαζί με έμφαση στον εμβληματικό δίσκο "Somewhere In Time" του 1986, καθώς και άλλα κλασικά τραγούδια τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. μέσω του LiveNation.co.uk. Όπως πάντα, θα υπάρχει αποκλειστική προπώληση για τα μέλη του fan club των IRON MAIDEN.

Το ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των IRON MAIDEN, Steve Harris, δήλωσε: "Μετά την κυκλοφορία του τελευταίου μας άλμπουμ, "Senjutsu", αναβαθμίσαμε λίγο την τρέχουσα περιοδεία "Legacy Of The Beast", ανοίγοντας τη συναυλία με τα τρία πρώτα τραγούδια από αυτό, με το σκηνικό του Japanese Palace. Καθώς δεν έχει πολύ νόημα να το επαναλάβουμε αυτό για την περιοδεία του άλμπουμ 'Senjutsu', σκεφτήκαμε άλλες επιλογές και αποφασίσαμε να επανεξετάσουμε το 'Somewhere In Time', καθώς η συγκεκριμένη περιοδεία δεν περιλαμβανόταν στις διάφορες περιοδείες αναδρομικής ιστορίας που έχουμε παίξει όλα αυτά τα χρόνια. Βασίζονταν στα βίντεο των συναυλιών μας της δεκαετίας του '80 και δυστυχώς δεν κινηματογραφήσαμε εκείνη την περιοδεία (φταίει ο μάνατζερ!!). Είχαμε πολλά αιτήματα από τους οπαδούς μας όλα αυτά τα χρόνια για πολλά κομμάτια από αυτό, οπότε τώρα θα τα παίξουμε, συν, φυσικά, μερικά άλλα που ξέρουμε ότι θα σας αρέσουν! Θα είναι επίσης ιδιαίτερα ικανοποιητικό να μπορέσουμε επιτέλους να παίξουμε μερικά από τα πιο επικά κομμάτια του 'Senjutsu', ήταν μια μεγάλη αναμονή! Το 2023 θα είναι μια συναρπαστική περίοδος και ανυπομονούμε πραγματικά να τους ξαναδούμε όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και σε όλη την Ευρώπη".

Ο μάνατζερ των IRON MAIDEN Rod Smallwood προσθέτει: "Αυτός ο συνδυασμός των δύο άλμπουμ θεωρούμε ότι είναι πολύ συναρπαστικός. Ξέρουμε ότι οι οπαδοί θέλουν να ακούσουν αυτά τα επικά κομμάτια του "Senjutsu" για πρώτη φορά ζωντανά και πιστεύουμε ότι συνδυάζοντάς το με ένα εμβληματικό άλμπουμ όπως το "Somewhere In Time" θα γίνει μια ακόμα πραγματικά ξεχωριστή περιοδεία για τους οπαδούς παλιούς και νέους! Φυσικά, για την περιοδεία του νέου άλμπουμ στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέψουμε σε μεγάλο βαθμό στη σχετική οικειότητα των αρένων και ξέρουμε ότι οι οπαδοί θα είναι πολύ χαρούμενοι και γι' αυτό!"

Οι IRON MAIDEN βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Αμερική στα τελευταία στάδια της θεαματικής παγκόσμιας περιοδείας τους "Legacy Of The Beast", η οποία διακόπηκε για δύο χρόνια από το COVID-19, με πολλές συναυλίες να έχουν επαναπρογραμματιστεί δύο φορές. Η περιοδεία ξεκίνησε στην πραγματικότητα από το Tallin της Εσθονίας τον Μάιο του 2018, η πρώτη από τις 139 συναυλίες σε 33 χώρες. Μέχρι την τελευταία συναυλία στην Τάμπα της Φλόριντα στις 27 Οκτωβρίου, φέτος, το συγκρότημα θα έχει παίξει σε πάνω από τρία εκατομμύρια οπαδούς σε αυτή την επική παγκόσμια περιοδεία.