Η αυστραλιανή κυβέρνηση κυκλοφορεί νέα νομίσματα AC/DC

Η αυστραλιανή κυβέρνηση κυκλοφορεί νέα νομίσματα AC/DC
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για την 50ή επέτειο του συγκροτήματος

10 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Σύμφωνα με το Bega District News, η αυστραλιανή κυβέρνηση κυκλοφόρησε και πάλι ένα νέο νόμισμα AC/DC. Το κέρμα από το Royal Australian Mint -μια κυβερνητική υπηρεσία που είναι ο μοναδικός προμηθευτής των κυκλοφορούντων κερμάτων της Αυστραλίας- γιορτάζει την 50ή επέτειο του συγκροτήματος και απεικονίζει τον κιθαρίστα Angus Young με τη γνωστή σχολική στολή, κάνοντας το γνωστή κίνηση με το ένα πόδι.

Υπάρχει μια ασημένια έκδοση του ενός δολαρίου προς 90 δολάρια και μια συλλογή έξι μη κυκλοφορημένων νομισμάτων των 20 σεντς, χρωματισμένα για να μοιάζουν με δίσκο, προς 110 δολάρια. Παρουσιάζονται σε μια θήκη που μοιάζει με θήκη συναυλίας roadies.

Τα κέρματα δεν θα κυκλοφορήσουν, αλλά θα αποτελέσουν συλλεκτικό αντικείμενο. Διατίθενται μέσω του mintcoinshop.au.

Αυτή είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας παράγει κέρματα AC/DC. Πριν από δύο χρόνια, εξέδωσε ένα σετ με τα πρωτότυπα εξώφυλλα των άλμπουμ των AC/DC. Τα έξι LP που αντιπροσωπεύονταν στη σειρά ήταν τα "High Voltage", "TNT", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", "Back In Black", "For Those About To Rock" και "Ballbreaker". Η έκδοση roadcase box set περιλάμβανε ένα έβδομο συλλεκτικό νόμισμα των AC/DC. Πριν από τέσσερα χρόνια, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας γιόρτασε την 45η επέτειο των AC/DC κυκλοφορώντας μια παρόμοια σειρά.

Τα τελευταία νέα της μπάντας μας άφησαν με τελευταίο στούντιο άλμπουμ των AC/DC, "Power Up", να έχει κυκλοφορήσει κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020. Η συνέχεια του "Rock Or Bust" του 2014 περιελάμβανε την επανασυνδεδεμένη σύνθεση των AC/DC που αποτελείται από τους Angus, Brian Johnson (φωνητικά),Phil Rudd (τύμπανα),Cliff Williams (μπάσο) και Stevie Young (κιθάρα). Ο Johnson και ο Williams αποχώρησαν και οι δύο το 2016 για λόγους υγείας- και ο Rudd παραγκωνίστηκε το 2015 με διάφορα νομικά ζητήματα.

Το "Power Up" ηχογραφήθηκε σε διάστημα έξι εβδομάδων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2018 στα Warehouse Studios στο Βανκούβερ με παραγωγό τον Brendan O'Brien, ο οποίος δούλεψε επίσης το "Black Ice" του 2008 και το "Rock Or Bust" του 2014.