Οι Rival Sons ανακοινώνουν νέο άλμπουμ

Οι Rival Sons ανακοινώνουν νέο άλμπουμ
Ακολουθήστε μας στο Google news

DarkFighter με ένα νέο single και video

16 Οκτωβρίου 2022


Του Ηλία Σελιμά

Το δύο φορές υποψήφιο για Grammy ροκ συγκρότημα Rival Sons ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο νέο στούντιο άλμπουμ Darkfighter, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου.

Σε παραγωγή του μακροχρόνιου συνεργάτη και πολυβραβευμένου με Grammy Dave Cobb, το Darkfighter συστήνεται με το εκρηκτικό single "Nobody Wants to Die", το οποίο είναι διαθέσιμο από σήμερα σε όλες τις πλατφόρμες streaming. Συνοδεύεται από ένα μουσικό βίντεο σε σκηνοθεσία Eli Sokhn που προβάλλεται τώρα στο κανάλι YouTube των Rival Sons. Το κομμάτι σηματοδοτεί κυρίως την πρώτη νέα μουσική από τους Rival Sons μετά την κυκλοφορία του Feral Roots του 2019, το οποίο χάρισε στο συγκρότημα δύο υποψηφιότητες για βραβείο Grammy.

Το "Nobody Wants To Die" μπορείς να πεις ότι χαρακτηρίζεται απο, σκληρές κιθάρες και ένα παραπάνω επίπεδο μουσικής. Ο τραγουδιστής Jay Buchanan αποδίδει τους στίχους με τρομακτική ενέργεια (όπως πάντα άλλωστε) και την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου που πιστεύει αυτό που λέει. Το γεμάτο δράση βίντεο που συνοδεύει το κομμάτι ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αγωνία αναμονής για το Lp και βάζει τις βάσεις για πολλαπλές προβολές, κάτι που πλέον έχει σημασία στα μουσικά πράγματα πια.

Όσον αφορά το "Nobody Wants to Die", ο τραγουδιστής Jay Buchanan λέει: "Ζεις τη ζωή σου γνωρίζοντας ότι η δαμόκλειος σπάθη κρέμεται πάνω από το κεφάλι σου με μια κλωστή. Έχεις πλήρη επίγνωση της παροδικότητας της ύπαρξής σου, αλλά δεν μπορείς να το σκέφτεσαι συνέχεια - αλλιώς θα σου γαμήσει τη ζωή. Δούλευα σε ένα νεκροτομείο ως σύμβουλος υπηρεσιών για μερικά χρόνια, οδηγώντας και ανοίγοντας τις νεκροφόρες. Παρακολουθούσα τρεις κηδείες την ημέρα. Μερικές φορές, ήταν γεμάτες πάνω από τη χωρητικότητα. Αλλες φορές, ήμουν μόνο εγώ, ένας ιερέας και μια τρύπα στο έδαφος. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι- ο μεγάλος εξισωτής έρχεται. Το σκεφτόμουν αυτό επειδή η μουσική ακουγόταν σαν κυνηγητό".

Για τον εορτασμό της ανακοίνωσης, οι Rival Sons θα δώσουν μια οικεία και μοναδική συναυλία στο Peppermint Club του Λος Άντζελες στις 18 Οκτωβρίου.