Για τον Syd Barrett σε νέο ντοκιμαντέρ

Για τον Syd Barrett σε νέο ντοκιμαντέρ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Roger Waters, David Gilmour μοιράζονται τις αναμνήσεις τους.

15 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Οι Roger Waters, David Gilmour και Nick Mason θα μοιραστούν τις αναμνήσεις τους από τον εκλιπόντα συνάδελφό τους στο συγκρότημα των Pink Floyd, Syd Barrett, σε ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ με τίτλο Have You Got It Yet? Η ιστορία του Syd Barrett και των Pink Floyd.

Το Deadline αναφέρει ότι τα Mercury Studios ολοκλήρωσαν τις εργασίες για το ντοκιμαντέρ σχετικά με τον ευμετάβλητο μουσικό που γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ, ο οποίος φοίτησε στο λύκειο μαζί με τον Roger Waters , συνίδρυσε τους Pink Floyd και έγραψε τα δύο πρώτα singles του συγκροτήματος, το Arnold Layne και το See Emily Play, τα οποία κυκλοφόρησαν το 1967. Ο Barrett απομακρύνθηκε από το συγκρότημα την επόμενη χρονιά, καθώς οι συμπαίκτες του ανησυχούσαν όλο και περισσότερο για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και τη διανοητική του σταθερότητα, καθώς και για τη χρήση ψυχεδελικών ναρκωτικών.

"Ο Barret εγκατέλειψε τη μουσική, επιστρέφοντας στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ για τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του και την πρώτη του αγάπη, τη ζωγραφική", σημειώνεται σε ανακοίνωση για το ντοκιμαντέρ. "Με οδυνηρό τρόπο, μερικοί από τους δίσκους των Pink Floyd με τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επιτυχίες - Dark Side of the Moon, Wish You Were Here και The Wall - εξετάζουν θέματα τρέλας και σταρ, συμπεριλαμβανομένων των Shine On You Crazy Diamond και Wish You Were Here, που γράφτηκαν ως φόρος τιμής στον Barrett".

Το Have You Got It Yet? σκηνοθετείται από τον Rodney Bogawa και τον Storm Thorgerson, συνιδρυτή της Hipgnosis, ο οποίος σχεδίασε τα εξώφυλλα για τα The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here και Animals, μεταξύ άλλων, εκτός από τα εξώφυλλα των σόλο άλμπουμ του Barrett The Madcap Laughs (1969) και Barrett (1970).

Εκτός από τους πρώην συμπαίκτες του Barrett, ο Pete Townshend των The Who και ο Graham Coxon των Blur είναι μεταξύ εκείνων που μοιράζονται τις σκέψεις τους για τον μουσικό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιουλίου 2006.

Το soundtrack της ταινίας λέγεται ότι θα περιλαμβάνει πάνω από 50 τραγούδια των Pink Floyd και του Syd Barrett.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας του επερχόμενου ντοκιμαντέρ.