Νέο βίντεο για το Taxman

Νέο βίντεο για το Taxman
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για το κλασικό τραγούδι του Revolver, των Beatles.

15 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Το κλιπ, σε σκηνοθεσία του Danny Sangra, προβάλλει πολύχρωμα τους στίχους του τραγουδιού, με συνεχώς εναλλασσόμενο κείμενο και κίνηση κατά τη διάρκεια του κομματιού. Αυτή είναι η πρώτη κυκλοφορία βίντεο που σχετίζεται με την επερχόμενη remixed και expanded έκδοση του Revolver, η οποία κυκλοφορεί στις 28 Οκτωβρίου. Ο ήχος της ανανεωμένης απόδοσης του "Taxman" κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.

Το "Taxman" ηχογραφήθηκε αρχικά σε τρία στούντιο τον Απρίλιο και τον Μάιο του 1966. Το τραγούδι, που έγραψε ο George Harrison, ήταν εμπνευσμένο από την απογοήτευσή του για το υψηλό ποσοστό φορολόγησης στην Αγγλία εκείνη την εποχή.

Στα απομνημονεύματά του το 1980, ο Harrison σημείωσε ότι το τραγούδι "ήταν όταν συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ότι, παρόλο που είχαμε αρχίσει να κερδίζουμε χρήματα, στην πραγματικότητα δίναμε τα περισσότερα από αυτά σε φόρους- ήταν και είναι ακόμα χαρακτηριστικό".

Το Revolver, που κυκλοφόρησε το 1966, εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα πρωτοποριακό LP, ακόμη και για τα υψηλά στάνταρ των Beatles. Το γκρουπ ξεδίπλωσε τα μουσικά του μπράτσα στο άλμπουμ, πειραματιζόμενο με τεχνικές ηχογράφησης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αντίστροφης κασέτας.

Ο Giles Martin, γιος του αρχικού παραγωγού των Beatles, George Martin, ανέλαβε το τιμόνι της νέας επανέκδοσης. Η σούπερ πολυτελής έκδοση θα περιλαμβάνει μια νέα μίξη του άλμπουμ, 28 πρώιμες λήψεις από τις ηχογραφήσεις του Revolver, τρία home demos, μια μονοφωνική μίξη του άλμπουμ που προέρχεται από τη μονοφωνική master κασέτα του 1966, ένα ξεχωριστό EP τεσσάρων τραγουδιών με νέες στερεοφωνικές μίξεις και remastered αρχικές μονοφωνικές μίξεις για τα τραγούδια "Paperback Writer" και "Rain". Το σετ θα συνοδεύεται επίσης από ένα σκληρόδετο βιβλίο 100 σελίδων, με πρόλογο γραμμένο από τον Paul McCartney.