Ο Ivan Moody «αποσύρεται από το Heavy Metal»

Ο Ivan Moody «αποσύρεται από το Heavy Metal»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από ένα ακόμα άλμπουμ των Five Finger Death Punch

15 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Ivan Moody είχε μια σοκαριστική ανακοίνωση για το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία των Five Finger Death Punch στο Ντένβερ το βράδυ της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου: "Αποσύρεται από το heavy metal". Αν και δεν είναι άμεσο, ο Moody είπε ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που θα είναι ο frontman των FFDP, αφού θα κάνει ένα ακόμα άλμπουμ με το συγκρότημα.

Ο Moody, ο οποίος κατάγεται από το Ντένβερ, εμφανίστηκε με δύο από τα παιδιά του στη σκηνή για να εκφωνήσει την ομιλία του, στην οποία είπε:

"Ήθελα να σας πω το εξής. Και κανείς άλλος στον κόσμο δεν το ξέρει, στο Denver, οπότε από εδώ θα ξεκινήσει. Και το τι θα κάνετε με αυτό εξαρτάται από εσάς. Τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής μου έχω γυρίσει τον κόσμο, έχω δει κάθε χώρα, κάθε πόλη σε αυτόν τον πλανήτη τουλάχιστον δύο φορές. Αυτό είναι γεγονός. Και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, όπως πολλοί από εσάς τους γονείς γνωρίζετε ... έχασα πολύ χρόνο με τα παιδιά μου. Γι' αυτό τους έκανα μια συμφωνία σήμερα και θα την τηρήσω. Μετά από αυτή τη χρονιά, θα κάνω ένα ακόμα άλμπουμ των Five Finger Death Punch και μετά αποσύρομαι από το heavy metal". Ο Moody στη συνέχεια σφίγγει το χέρι κάθε παιδιού και αστειεύεται ότι δεν μπορούν να έχουν το σταντ του μικροφώνου του.

Και συνεχίζει: "Αλλά ήθελα να το ξεκινήσω από εδώ και να σας πω σε όλους σας, από την πρώτη μέρα που αποφάσισα να γίνω τραγουδιστής παίζοντας σε μέρη όπως ... το Bluebird Theater, το Ogden, και υποτίθεται ότι θα παίζαμε στο Red Rocks, θα πρέπει να το κάνουμε άλλη μια φορά. Μπορώ να παίξω στο Red Rocks άλλη μια φορά; ... Σας χρωστάω τα πάντα, το Κολοράντο, τους Five Finger Death Punch και κάθε ανεγκέφαλο σε αυτόν τον πλανήτη, σας ευχαριστώ".

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Moody δεν είπε ότι αποσύρεται από τη μουσική καθαυτή, αλλά από το heavy metal. Κάποιοι οπαδοί διαβάζοντας τη δήλωσή του υπέθεσαν ότι ο Moody μπορεί να κινείται πιο κοντά σε μια καριέρα τραγουδιστή κάντρι. Και αυτό θα ήταν λογικό. Οι FFDP έχουν συνεργαστεί με τους Καναδούς τραγουδιστές Brantley Gilbert και Cory Marks για την επερχόμενη περιοδεία 22 ημερών τον Νοέμβριο. Βέβαια, ο Moody και ο Gilbert έκαναν μαζί μια διασκευή στο "Blue on Black" του Kenny Wayne Shepherd το 2019, ενώ, την ίδια χρονιά, ο Moody ήταν επίσης guest στο τραγούδι "Outlaws & Outsiders" του Marks.

Αν και, ο Moody έχει κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις και στο παρελθόν, οπότε ο χρόνος θα δείξει αν αυτή ισχύει. Τον Ιούνιο του 2017, μετά από μια ταλαιπωρημένη συναυλία στην Ολλανδία, δήλωσε επί σκηνής: "Θα σας ενημερώσω εκ των προτέρων - αυτή είναι η τελευταία μου συναυλία με τους Five Finger Death Punch" και στη συνέχεια έκανε μια κίνηση με το λαιμό του κομμένο σε σχισμή στο λαιμό του. Ωστόσο, τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, επέστρεψε με το συγκρότημα σε μια συναυλία στο Ιλινόις, αφού εξέδωσε μια δήλωση ότι "ντρεπόταν να παραδεχτεί ότι έχω βγει ξανά εκτός κλίματος" και είχε μπει σε θεραπεία για να βρει τη νηφαλιότητά του.