Το Harvest του Neil Young σε 50th Anniversary Box Set

Το Harvest του Neil Young σε 50th Anniversary Box Set
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επανέκδοση σε CD, DVD και βινύλιο.

17 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Το πολυπλατινένιο άλμπουμ Harvest του Neil Young επιστρέφει σε ένα box set για την 50η επέτειο που θα περιλαμβάνει το αρχικό LP, μια ανέκδοτη μέχρι σήμερα ταινία, outtakes από το στούντιο και μια αποκαλυφθείσα σόλο εμφάνιση.

Η επανέκδοση αναμένεται στις 2 Δεκεμβρίου σε CD, DVD και βινύλιο. Μια λιθογραφία συνοδεύει το κουτί βινυλίου. Σκληρόδετα βιβλία και αναδιπλούμενες αφίσες συμπληρώνουν τα πακέτα. Οι προπαραγγελίες για τις επανεκδόσεις του Harvest έχουν ήδη ξεκινήσει. Μια νέα ζωντανή έκδοση του "Heart of Gold" και μια λίστα με τα bonus tracks συμπεριλαμβάνονται επισης.

Οι ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο "Harvest Barn" του Young στη Βόρεια Καλιφόρνια είναι το επίκεντρο του Harvest Time, της δίωρης ταινίας. Το Harvest ολοκληρώθηκε με πρόσθετες ηχογραφήσεις στο Νάσβιλ και το Λονδίνο, προτού σκαρφαλώσει στην κορυφή του Billboard album chart. Ο Young κέρδισε δύο Top 40 θέσεις με τα singles "Old Man" και "Heart of Gold", το τελευταίο από τα οποία πήγε στο Νο. 1, καθώς το Harvest έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 1972.

"Η επιτυχία του "Heart of Gold" "με έβαλε στη μέση του δρόμου", έγραψε στις σημειώσεις του στη συλλογή Decade του 1977. "Τα ταξίδια εκεί σύντομα έγιναν βαρετά, οπότε κατευθύνθηκα προς το χαντάκι. Μια πιο άγρια διαδρομή, αλλά είδα πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους εκεί".

Το νέο box set θα περιλαμβάνει επίσης μια τριάδα επιπλέον τραγουδιών από την εποχή αυτή: "Bad Fog of Loneliness", "Journey Through the Past" και "Dance Dance Dance Dance". Ο Joel Bernstein τράβηξε για το βιβλίο εικόνες που δεν είχαν προηγουμένως προβληθεί, προσθέτοντας εκτενείς σημειώσεις.