Ποιος χάνει, το ελληνικό χιπ χοπ ή το ελληνικό ραδιόφωνο;

Ποιος χάνει, το ελληνικό χιπ χοπ ή το ελληνικό ραδιόφωνο;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Φορμόλη.

17 Οκτωβρίου 2022

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Την Παρασκευή ο ΛΕΞ θα παίξει στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο και αναμένεται απίστευτη κοσμοσυρροή, μπορεί να κοπούν και 30 χιλιάδες εισιτήρια. Καταλάβατε; Καταλάβαμε... Πιο επιτυχημένο Ελληνα καλλιτέχνη δύσκολα βρίσκεις. 

Αλλά δείτε και αυτό: Το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 57ου φεστιβάλ Δημητρίων και στη σειρά Red Bull Symphonic, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έπαιξαν μαζί ο 12ος Πίθηκος και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Απίστευτο αλλά αληθινό. Ενας χιπ-χοπερ και μία κλασική ορχήστρα. Απίστευτο για την Ελλάδα εννοώ γιατί κάτι τέτοιες συμπράξεις είναι συνηθισμένες στο εξωτερικό, είχα δει τον Kanye West στο Brixton Academy να παίζει σε μία μαγική συναυλία με τη Συμφωνική του Λονδίνου. Το Σάββατο λοιπόν, 1.400 θεατές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες τον 12ο Πίθηκο και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου.

Το ελληνικό χιπ χοπ βρίσκεται στην καλύτερή του φάση. Και σίγουρα στην πιο εμπορική. Όμως παραμένει αποκλεισμένο από το ελληνικό ραδιόφωνο. Μαντέψτε ποιος βγαίνει περισσότερο χαμένος...