Νέο box set του Frank Zappa

Νέο box set του Frank Zappa
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο

20 Οκτωβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Το Waka/Wazoo, ένα νέο box set πέντε δίσκων που καλύπτει την περίοδο Waka/Jawaka και The Grand Wazoo του Frank Zappa, θα κυκλοφορήσει από την Zappa Records/Ume στις 16 Δεκεμβρίου.

Σε παραγωγή του Ahmet Zappa και του Joe Travers, το ολοκληρωμένο σετ τεσσάρων CD + Blu-Ray διαθέτει ακυκλοφόρητες εναλλακτικές εκτελέσεις σχεδόν κάθε σύνθεσης που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των sessions του άλμπουμ, outtakes και εκτελέσεις των Vault mix session, ενώ περιλαμβάνει επίσης την πλήρη τελευταία συναυλία της 10μελούς μπάντας, ηχογραφημένη στο διάσημο Winterland Ballroom στο Σαν Φρανσίσκο στις 15 Δεκεμβρίου 1972.

Επιπλέον, η συλλογή περιλαμβάνει μια σειρά από demos για το σόλο υλικό του George Duke στο οποίο ο Zappa ήταν παραγωγός και έπαιξε κιθάρα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ στα Paramount Studios. Παρόλο που ο Duke θα ηχογραφούσε ξανά τις συνθέσεις αυτές για τα δικά του άλμπουμ, οι εκδόσεις με τον Zappa δεν είχαν ποτέ εκδοθεί επίσημα μέχρι τώρα.

Ταυτόχρονα, τα ίδια τα άλμπουμ Waka/Jawaka και The Grand Wazoo θα επανακυκλοφορήσουν σε δίσκο Blu-Ray Audio ολοκαίνουργια, για πρώτη φορά, σε μίξεις surround Dolby Atmos και Dolby Digital True HD 5.1, καθώς και μαύρο και έγχρωμο βινύλιο. Και τα δύο άλμπουμ θα είναι επίσης διαθέσιμα για streaming.