Η Joni Mitchell ετοιμάζεται για την πρώτη της συναυλία μετά από δεκαετίες

Η Joni Mitchell ετοιμάζεται για την πρώτη της συναυλία μετά από δεκαετίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μεγάλες στιγμές

21 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Η Joni Mitchell φέρεται να πρόκειται να δώσει την πρώτη της ολοκληρωμένη συναυλία από τότε που είχε υποστεί ένα σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό το 2015.

Η Brandi Carlile, φίλη και συνεργάτιδα, επιβεβαίωσε τα νέα στον Trevor Noah κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης το βράδυ της Τετάρτης στο The Daily Show. Η Mitchell έχει να δώσει συναυλία από μια φιλανθρωπική συναυλία του 2002 στο Λος Άντζελες.

Η Carlile δήλωσε ότι η επόμενη συναυλία του Mitchell θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2023, στο Gorge Amphitheatre στο George της Ουάσινγκτον, μετά από σύντομες εμφανίσεις στο γκαλά του MusiCares Person of the Year και στη συνέχεια στο Newport Folk Festival νωρίτερα φέτος. "Είπε: "Θέλω να ξαναπαίξω"", δήλωσε η Carlile στο Noah. "Η Joni Mitchell θα παίξει. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αγοράσει εισιτήριο για να δει τη Joni Mitchell να παίζει εδώ και 20 χρόνια".

Η σχέση των καλλιτεχνών εξελίχθηκε, μέσα από μια σειρά αποκαλούμενων Joni Jams, στα οποία μουσικοί συναντήθηκαν για να παίξουν με τη Mitchell κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της. Μερικές φορές η Mitchell τραγουδούσε, ενώ άλλες φορές απλώς απολάμβανε τη μουσική που παιζόταν. Η πρόθεση στο Newport, πρόσθεσε η Carlile, ήταν να φέρουν αυτό το χαλαρό συνονθύλευμα στη σκηνή - αλλά στη συνέχεια η Mitchell αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη για μια ευρύτερη επιστροφή στο προσκήνιο.

"Απλά άρχισε να τραγουδάει", είπε η Carlile στη συνέντευξη που έδωσε στο Daily Show. "Είχαμε προβάρει εμείς οι ίδιοι τα τραγούδια και δεν ξέραμε αν έπρεπε να σταματήσουμε ή τι έπρεπε να κάνουμε, ξέρετε - έτσι απλά τραγουδήσαμε μαζί της".

Η Mitchell κατέληξε να παίξει ένα πλήρες σετ στο Newport, με ένα backing cast που περιλάμβανε επίσης την Wynonna Judd, αφού έπαιξε μόνο δύο τραγούδια στην εκδήλωση MusiCares πριν από τα Grammys. Αυτές ήταν οι πρώτες εμφανίσεις της Mitchell από το 2013, όταν τραγούδησε για λίγο σε μια συναυλία στο Τορόντο.