Οταν ο Brian Johnson ήταν σε «απόγνωση»

Οταν ο Brian Johnson ήταν σε «απόγνωση»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά την αναγκαστική αποχώρηση από τους AC/DC

23 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Brian Johnson λέει ότι ένιωσε "απελπισία" αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους AC/DC κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το 2016 λόγω προβλημάτων ακοής. Δεν μπορούσε καν να πείσει τον εαυτό του να παρακολουθήσει τις συναυλίες αντικατάστασης του frontman των Guns N' Roses, Axl Rose, επιβεβαιώνει ο Johnson στα επερχόμενα απομνημονεύματά του The Lives of Brian. Μάλιστα, ο Johnson παραδέχεται ότι "δεν θα τον πείραζε" αν πέθαινε κατά τη διάρκεια ενός από τους δικούς του αγώνες αυτοκινήτου.

Ο Johnson λάμβανε θεραπεία για αρκετό καιρό πριν του πει ένας ειδικός ιατρός ότι αν δεν σταματούσε αμέσως τις συναυλίες θα έχανε ό,τι είχε απομείνει από την ακοή του. Αρχικά προσπάθησε να υποστηρίξει ότι είχε συμβόλαια για να συνεχίσει να τραγουδάει, αλλά τελικά αποδέχτηκε την κατάσταση.

"Τηλεφώνησα στον Tim, τον tour manager, στο κινητό μου ακριβώς εκεί στο δωμάτιο για να του πω ότι απλά δεν μπορούσα να συνεχίσω", γράφει ο Johnson. "Ήταν μια από τις πιο δύσκολες συζητήσεις της ζωής μου - ο πόνος της έγινε χειρότερος τις εβδομάδες που ακολούθησαν, όταν η περιοδεία απλά συνεχίστηκε χωρίς εμένα. Ήταν ένας απόλυτος γκρεμός. Δεν έπεσα κάτω, ήμουν σε ελεύθερη πτώση".

Για τον Johnson, "μέρος του πόνου ήταν ότι κατηγορούσα τον εαυτό μου. Για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου, ήμουν στο πιο δυνατό συγκρότημα στον κόσμο. Πετούσα συνεχώς. Πετούσα ακόμα και όταν ήξερα ότι δεν ήμουν καλά", πρόσθεσε. "Για ένα διάστημα, οι άνθρωποι με ρωτούσαν αν είχα κατάθλιψη, αλλά η κατάθλιψη θεραπεύεται. Η απώλεια ακοής μου δεν ήταν. Αυτό που ένιωθα δεν ήταν κατάθλιψη. Ήταν κάτι πιο κοντά στην απόγνωση".

Ο Rose αντικατέστησε το υπόλοιπο της παγκόσμιας περιοδείας Rock or Bust των AC/DC. "Μου είπαν ότι έκανε σπουδαία δουλειά", λέει ο Johnson, "αλλά εγώ απλά δεν μπορούσα να παρακολουθήσω - ειδικά όταν το κάνεις για 35 χρόνια. Είναι σαν να βρίσκεις έναν ξένο στο σπίτι σου, να κάθεται στην αγαπημένη σου καρέκλα. Αλλά δεν κρατάω κακία. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Ο [συνιδρυτής των AC/DC] Angus [Young] και τα παιδιά έκαναν αυτό που ένιωθαν ότι έπρεπε να κάνουν. Τούτου λεχθέντος, αφού η μπάντα εξέδωσε μια ανακοίνωση που επιβεβαίωνε ότι αποχωρούσα από την περιοδεία και μου ευχόταν τα καλύτερα για το μέλλον, δεν μπορούσα να χαλαρώσω ή να συγκεντρωθώ σε τίποτα. Ήταν απλά πάντα εκεί".

Ο Johnson δήλωσε ότι τα μηνύματα υποστήριξης από φίλους και οπαδούς "με βοήθησαν να το ξεπεράσω", καθώς έστρεψε την προσοχή του "στο άλλο πράγμα που πάντα αγαπούσα: τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Βρήκα τον εαυτό μου να κερδίζει περισσότερο από το συνηθισμένο. Οι άνθρωποι με πλησίαζαν μετά και μου έλεγαν: "Μπράιαν, είσαι ατρόμητος!"". γράφει ο Johnson, "αλλά δεν ήμουν ατρόμητος. Απλά δεν με ένοιαζε πια. Πάντα πίστευα ότι ο καλύτερος τρόπος για να βγεις έξω ήταν να τρέχεις με 180 μίλια/ώρα, να στρίβεις απότομα σε μια στροφή. Θα χτυπούσες στον τοίχο και μπουμ, θα τελείωνε, έτσι απλά. Μην με παρεξηγήσεις, δεν ήθελα να πεθάνω. Απλά δεν θα με πείραζε και πολύ."

Αργότερα μέσα στη χρονιά, ο Johnson συνάντησε τον τεχνικό που είχε αναπτύξει ένα νέο είδος ακουστικών που αντιμετώπιζε τα ιδιαίτερα προβλήματα ακοής του. "Όποιο μαγικό κι αν χρησιμοποίησε, δούλεψε. Μπορούσα να ακούσω ξανά - ακόμη και στο κουφό μου αυτί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσα να απολαύσω το στερεοφωνικό [ξανά]", επιβεβαιώνει ο Johnson. "Ξαφνικά, ένιωσα κάτι που δεν είχα νιώσει εδώ και μια αιωνιότητα: Ελπίδα".

Ο Johnson επέστρεψε στο στούντιο με τους AC/DC για το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, Power Up. Κατάφερε επίσης να εμφανιστεί ξανά στη σκηνή, με πιο πρόσφατη τη συναυλία-αφιέρωμα στον Taylor Hawkins στο Λονδίνο.

Το The Lives of Brian αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου.